Автобусни екскурзии
РИЛСКИ МАНАСТИР-САНДАНСКИ-МЕЛНИК-РОЖЕНСКИ МАНАСТИР-РУПИТЕ-ВЕЛИНГРАД | Print |  E-mail

РИЛСКИ МАНАСТИР-САНДАНСКИ-МЕЛНИК-РОЖЕНСКИ МАНАСТИР-РУПИТЕ-ВЕЛИНГРАД

Дата: 27.10.-28.10.18.

ПРОГРАМА:

1ден - 07.00 отпътуване от Раковски: Пазарджик-Костенец-Долна баня-Боровец-Самоков-Дупница-Рилски манастир. Кратка кафе-пауза в първия български високопланински зимен курортен център "Боровец". Пристигане в Рилски манастир  -  най-големия български манастир, ставропигален, носител на наградата "Златна ябълка" на ФИЖЕТ(Международна организация на журналисти и писатели, пишещи в сферата на туризма). Основан е през 10-ти век от Свети Иван Рилски в горното течение на Рилска река. Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници на България, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.Около 11.00 пристигане в Рилската обител. Разглеждане на музея към манастира, главната църква, магерницата, Хрельовата кула(отвън) с екскурзовод. Възможност за обяд, сувенири, снимки. Тръгване за Мелник. По пътя кратка разходка в центъра на Сандански. Настаняване в хотел*** в Мелник. По желание-организиране на вечеря. Нощувка.

2 ден - Закуска. Разглеждане на Мелник. Градът е създаден още през античността. Той е най-малкият град в България. Привлекателен е със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Градът е обявен за културно-исторически резерват. посещение на Кордопуловата къща, построена през 1754година от заможен гръцки търговец от фамилията Кордопулос.Тя е една от най-монументалните къщи в страната. В нея е уредена експозиция на мелнишка изба , издълбана във вид на тунел в скалата с експонирани в нея огромн бъчви за съхраняване на мелнишко вино.Показана е нейната вътрешна архитектура с украси от стенописи, резби и стъклописи. Има печат за 100-те туристически национални обекта. Свободно време за дегустация на вина.Отпътуване за Роженския манастир. Манастирът "Свето Рождество Богородично" е най-голямата обител в Пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. Според летописи, пазени в Атон-Гърция-той е създаден в далечната 890 г. Църквата на манастира Свето Рождество Богородично впоследствие дава името  си на близкото село Рожен. Тръгване за Рупите. Рупите е едно от онези места, чиято природа е в състояние да възхити, вдъхнови и омиротвори. Невероятната красота на тази местност, разположена в Югозападна България, е способна да създаде у всеки чувство на хармония и спокойствие. Същевременно с това около Рупите цари и един ореол на мистика енергиен заряд, навярно свързанс факта, че леля Ванга избира това място за свой дом. свободно време за разглеждане на храма "Света Петка Българска", построен от леля Ванга, превърнал се в място на поклонение за хиляди хора. Отпътуване за Раковски. По пътя кратък престой във Велинград. Пристигане към 20.00ч. в Раковски.


 72лв. при 40 души туристи


Цената включва: 

Транспорт с луксозен автобус;

Ношувка + закуска в хотел***в гр. Мелник;

Разглеждане на Рилски манастир, Мелник, Роженски манастир, Рупите;

Екскурзоводско обслужване по пътя;

Медицинска застраховак.


Цената не включва:

Входни такси на посещаваните обекти;

Разходи от личен характер;

Вечеря в ресторанта на хотела;


Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минималният брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:валидна лична карта.

Начин на плащане: 30% депозит в брой или по банков път, 15 дни преди датата на отпътуване-останалата част от сумата в брой или по банков път     ТА "Адлерхолидейз" има сключен застрахователен договор № 7500180000129 по чл.97, АЛ.1 със Застрахователно                                                         Дружество "Групама Застраховане"- гр.София, бул."Цариградско шосе"  №47А


                                   НЕСЕБЪР-ВАРНА "ЕВКСИНОГРАД"-БАЛЧИК-КАЛИАКРА   двудневна  22-23.09.2018


    1 ден.Тръгване от Пловдив в 07.30ч. от спирката пред ОББ срещу х-л "Тримонциум" по маршрута. Възможност за почивка на "Петолъчката" и отпътуване за древната Месемврия-Несебър. Паркиране в Стария град и тръгване по стъпките на историята на това невероятно място. Разходка из древността  и снимки на  старините и прекрасните морски гледки. По желание-кафе пауза. Потегляне за Варна през Слънчев бряг, св.Влас, Бяла, Обзор, местността Лонгоза. Пристигане във Варна и настаняване в хотел "Русалка" в к.к."Чайка" близо до Св.Константин и Елена". Посещение на  Евксиноград-резиденция на първия княз на свободна България, на царя на съединена България и останал дълго време закрита територия на бившата социалистическа власт. Тук княз Александър Батенберг обявява Съединението на разделената от световните сили държава и не след дълго абдикира, без да сбъдне до край представта си за двореца. Той е превърнат в приказното място, каквото е в момента, от следващия коронован глава на България-цар Фердинанд. Разходката в  парка е с местен екскурзовод. Свободно време за снимки ,плаж или за посещение на различни обект в града.В Морската градина това са: делфинариума, аквариума, Военноморският музей с кораба "Дръзки", астрономическата обсерватория и планетариума и др. Във вътрешността на града може да се разгледа катедралната църква "Света Богородица"-втора по големина след храм Ал. Невски, археологическия музей, термите, центъра с прекрасната сграда на операта и фонтана пред нея и др. Нощувка.

    2 ден. Закуска. Отпътуване за Балчик-любимото кътче на Мария Александрина Виктория де Единбург или просто Миси, станала по политически причини румънска царица и направила истински вълшебно това място. Разглеждане на двореца и втората по големина след Монако кактусова градина, собственост на СУ с местен екскурзовод. Заминаване за нос Калиакра-легендарно и прекрасно място на нашето Черноморие, разположено в най-югоизточната част на Добруджанското плато. Разходка и снимки на крепостта и природата. Потегляне за Пловдив. Пристигане вечерта, не по-рано от 19.30ч.

Дължина на маршрута-почти 960км.


           

     Цената включва:

  - Транспорт с лицензиран автобус;

  - Застраховка;

  -  Нощувка и закуска;

   - Беседи в обектите;

   - Паркинги;

   - Екскурзоводско обслужване през целия маршрут.


    Цената не включва:

   Разходи от личен характер и входни такси;

   Входни такси: 1. Евксиноград - 10лв. за възрастни и за деца до 16 год. и пенсионери-3лв.;

                        2. Балчик - градината + двореца - 14лв. за възрастни. за ученици и пенсионери-5лв.   


        Входните такси за обектите се заплаща в офиса на ТО предварително.

  

                              СОФИЯ "ВРАНА"-САМОКОВ-БОРОВЕЦ"ЦАРСКА БИСТРИЦА"      еднодневна; 19.08.2018,      26.08. 2018


         Потегляне от Пловдив в 07.30ч. от спирката пред ОББ срещу "Тримонциум" и отпътуване за "Врана"-царския дом на Кобургите. Разходка из прекрасния парк на двореца, който е толкова богат на растителност,различна от българската, благодарение на изключителната любов на цар Фердинанд към природата и който е носил от всяка, посещавана от него държава  по някой вид. Така е създал това прекрасно място, станало дом на царската фамилия и до наши дни.

 След "Врана" потегляне за гр. Самоков-града на чуковете-"самокови", на художниците, иконописвали нашите и на Света гора манастири, града на чешми, утоляващи не само жаждата на човек за вода, но и жаждата му за красота и изящество; на строителите на християнски храмове и джамии.                                                      Време за обяд .Посещение на Историческия музей. 

   Заминаване за "Царска Бистрица"-ловната хижа на Фердинанд, дала начало на създаването на един от най-живописните някога  и световно известни в наши дни курорти "Боровец". Посещение на елетроцентралата с оборудване на "Сименс" на повече от век, което и до днес захранва с ток хижата, картинната галерия-бивша конюшна и кафето с ловните трофеи на царедворците. Всичко това заедно с прекрасната природа на имота ще ни пренесе за малко в миналото на царското семейство на Борис 3-, който много обичал да почива с децата и съпругата си именно тук. Тук той работел на спокойствие, далече от суетата на столицата и от светските клюки.  Това е мястото, където децата му го виждат за последно, преди да почине.

Връщане в Пловдив привечер.

 


   В цената влизат:

 - Транспорт с лицензиран автобус;

 - Засраховак;

 - Беседи на обектите.

    В цената не влизат:

       Входни такси:  

     - "Врана" /парк/    -     4лв. за въззрастни и 1лв. за учениц;

     - Исторически музей гр.Самоков-2лв. за възрастни, 1лв. за пенсионери и ученици.

     - Царска Бистрица   -  4лв. за възрастни и 3лв. за пенсионери и ученици.   

 
НА ФАНАРИ С 1 НОЩУВКА | Print |  E-mailФАНАРИ - ПОРТО ЛАГОС    2018г.

ДАТИ:  23-24.06.;  28-29.07.;  04-05.08., 25-26.08., 08-09.09. 


ТРИДНЕВНИ /2BB./,  22.09.-24.09 .2018 

ЦЕНАТА ЗА М.СЕПТЕМВРИ Е 162лв.,

ЗА МЕСЕЦИТЕ ЮЛИ И АВГУСТ ЦЕНАТА Е 179лв.


1 ДЕН: Отпътуване в 05:30ч.от спирката на ОББ срещу хотел"Тримонциум" по маршрут: Пловдив- Маказа - Порто Лагос. Селцето е известно с живописния си залив и красиви морски плажове. В лагуната е манастирът"Св. Никола". Дълъг пешеходен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон и според лeгeндата е основан от император Аркадий. Свободно време. Отпътуване за Фанари.  Настаняване в хотел***. Свободно време за плаж. Нощувка.

2 ден - Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. . Отпътуване за Пловдив в 17:00ч. Пристигане вечерта.

ЦЕНА: 109лв.

ЗА МЕСЕЦИТЕ ЮЛИ И АВГУСТ ЦЕНАТА Е 117лв.

Цената включва:

- транспорт с лицензиран туристически микробус;

- нощувка + закуска в хотел***;

- екскурзоводско обслужване по маршрута;

- медицинска застраховка;

Цената не включва:

- входни такси на посещаваните туристически и развлекателни  обекти;

- разходи от личен характер.

- 1.50 евро градска такса  на стая на вечер

Записването става с валидна лична карта и внасяне на 30% от цялата сума в брой или по банков път, останалата част от сумата 10 дни преди дадата на отпътуване.

 
СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА - ЕДЕСА | Print |  E-mail


Дати:

22.09.-24.09.18г.;19-21.10.2018


1 ден: 05.00ч. Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от София от паркинга на стадион "Васил Левски". Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула, Националния театър, Паметника на Александър Македонски, Църквата “ Св. Св. Кирил и Методий ”, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Катерини Паралия. Настаняване в хотел***. Свободно време за разходка в курортното градче Катерини Паралия с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия. Нощувка.

2 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира “Св.Преображение” - Големия Метеор и на работилница за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите извори с параклиса Св. Параскева в долината Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание посещение на гръцка вечер. Нощувка.

3 ден : Закуска. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.

Цената  включва:

транспорт с лицензиран автобус;

2 нощувки + 2 закуски в хотел*** на Катерини Паралия;

панорамна обиколка на Солун;

еднодневна екскурзия до Метеора;

екскурзия до Едеса;

екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

медицинска застраховка.

Цената не включва:

* такси на посещаваните туристически обекти;

* гръцка вечер при минимум 25 туриста - 25 евро;

* разходи от личен характер;

*градска такса - 1.50 евро на ден на стая;

Доплащане: Лица над 69 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компания.

Доплащане за единична стая - 60 лв.;


                         

Дете от 6г. до 11.99г. -
 
НА ПЛАЖ ЗА 1 ДЕН В ГЪРЦИЯ! | Print |  E-mail

                                                   АЛЕКСАНДРУПОЛИ-ДИМОТИКА

ДАТИ:  Всяка събота (или  неделя) на плаж в Гърция...   ОТ ЮНИ   ДО    ОКТОМВРИ  2018 г

 

05:00ч. отпътуване от Пловдив по маршрут: Свиленград - Дидимотико - Александруполис. Преминаване на българо - гръцката граница при ГКПП Капитан Петко Войвода. Отпътуване за град Дидимотико, където ще разгледаме прочутата Златна църква. Към 10.00 ч пристигаме в Александруполис. Посещение на българската църква "Св. Николай" и българското училище. Пешеходна разходка - крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар, пристанището. Свободно време за обяд, кафе, сувенири. Шопинг в търговската част на града. Свободно време за плаж. 17.00 ч отпътуване за България. По пътя при възможност посещение на града на коприната - Софлу.  Фото-пауза. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цена: 29 лв                  
Цената включва:
- транспорт с автобус;
- екскурзоводско обслужване;
- гранични такси;
- медицинска застраховка;

Цената не включва:
- обяд, разходи от личен характер;

Доплащане за застраховка за лица над 65 години по таблицата:

над 65 г до 70 г - 1.50 лв

над 70 г до 75 г - 3.00 лв

над 75 г до 80 г - 5.00 лв

над 80 г  застрахователните компании не правят застраховка

Лица до 18 години, които пътуват с единия родител, трябва да имат нотариално заверено удостоверелие от другия родител, че могат да напускат страната.

                                                                                             

                                                                             Златната църква в  Дидимотико

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!НА ПЛАЖ ЗА 1 ДЕН НА ФАНАРИ


Дата: 28.07.,  11.08., 01.09.2018г.

Програма:

Отпътуване в 04:30ч. по маршрут: Пловдив-Хасково-Свиленград-Александруполи-Комотини -Фанари-Порто Лагос. Порто Лагос е село и беломорско пристанище на Бистонското езеро в Западна Тракия, Република Гърция, дем Абдера. Старото име на селото е Караагач. селцето е известно с живописния си залив и красиви морски плажове. В лагуната е манастирът"Св.Никола". Дълъг пешеходен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедсската обител на Атон и според легендата е основан от император Аркадий. Свободно време. Отпътуване за Фанари. Свободно време за плаж във Фанари и развлечения. Дългият плаж е награден със Син флаг и предлага бийч барове, душове, съблекални и съоръжения за водни спортове.Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града вечерта. 

  45лв. 

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • екскурзоводско обслужване;
  • медицинска застраховка;

Цената не включва:

  • входни такси и лични разходи;

Цената на пакета се заплаща в брой или по банков път.

Местата в автобуса се определят по реда на записването.


Необходими документи: валидна лична карта 6 месеца от датата на екскурзията или международен паспорт със същата валидност.

Туроператорът не носи отговорност, ако турист не е допуснат в страната от граничните власти!


 
ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА | Print |  E-mail


П Л И Т В И Ч К И  Е З Е Р А - ЗАГРЕБ

3 дни / 2 нощувки, 2 закуски

ДАТА:  21-23.09.2018

1 ДЕН: /ПЛОВДИВ - ЗАГРЕБ /

Отпътуване в 05.00ч. от паркинга на хотел"Тримонциум", в 07.00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски в София. Транзитно пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ДЕН: /ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ  ЕЗЕРА - ЗАГРЕБ/

Закуска. Отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватска.

Плитвички езера са най-красивеят и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевице. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639м. надморска висичина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503м. Разглеждане на езерата - около 4 часа. Връщане в хотела в Загреб. По желание вечеря в механа в хотела. Нощувка.

3 ДЕН: /ЗАГРЕБ - ПЛОВДИВ/

Закуска.

Туристическа програма в Загреб: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак (12 в.), Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Загреб е стар университетски град със съвременна архитектура и много добро икономическо развитие. Който е посетил Загреб веднъж, казват, след това все търси начин да се върне. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив късно вечерта.

: 259 лв. на човек в двойна стая;

- 259 лв.  - трето легло в стая;

- 315 лв.  - единична стая;

- 205 лв.  - дете - 2-12год. (в стая с 2-ма възрастни)

ЦEНАТА ВКЛЮЧВА:

- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* в Загреб;

- транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/

- водач от фирмата организатор;

- екскурзоводски услуги по маршрута;

- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 2000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- входни такси и билети за туристически обекти;

- входен билет за Плитвички езера - за възрастен 110 крони, за деца до 18г. - 55 крони;

- по желание доплащане за  вечеря в ресторанта на хотела - 13 евро (заявява се предварително и се заплаща заедно с пакета на екскурзията);

- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65г. до 70г. - 3 лв.; от 71 до 75г. - 5 лв.; от 76 до 80г. - 9 лв. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността назаписване. Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата. Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването  е 45 туристи.  Срок за уведомление за недостигнат брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване. Начин на плащане: 30% в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

 
Page 1 of 2