Автобусни екскурзии
ВЕЛИКДЕН на ХАЛКИДИКИ, СИТОНИЯ | Print |  E-mail


ВЕЛИКДЕН

на Халкидики, Ситония, ГЪРЦИЯ

06-09.04.2018

ВЕЛИКДЕН е денят, в който християнските честват Възкресението на Сина Божи - Иисус Христос. В християнската религия на Възкресение  Христово се чества възкресението на Иисус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан. Седмицата преди Великден се нарича Страстна седмица. Празнува се 6 дни. Вечерта преди полунощ в събота се отслужва  тържествено  богослужение, всички светлини в храма се изгасяват и малко преди полунощ свещеникът изнася запален  трисвещник с думите:

Приидите, приимите свѣтъ, от  невечернаго света и прославите Христа, воскрешаго из мертвых.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-ГЪРЦИЯ

В 6 ч отпътуване от Пловдив в 6.00 ч партинг на хотел "Тримонциум"; от София в 8 ч  от паркинга на стадион"В.Левски".Пристигане в Солун. Туристическа програма. Свободно време. След обяд отпътуване за Ситония. Настаняване в хотел "ANGELOS Garden", Торони. Вечеря. Нощувка.    

2 ден- Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия - круиз около  Света гора, Атон. Докато плавате покрай западното крайбрежие на полуострова ще имате възможност да видите няколко от неповторимите манастири манастири на Света гора, да се запознаете с историята и архитектурата , да се насладите на божествената пприрода. Вечеря. Посещение на Великденската литургия. Нощувка.

3 ден - Закуска. Свободно време. Празничен обяд с традиционно великденско меню и музикална програма.Свободно време. Нощувка.

4 ден - Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на парка на Аристотел в Стагира и до Арнеа в подножието на Холомондас, където можете да видите:"следи от богата история на градчето. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

  290 лв

Цената включва:

♥ транспорт с лицензиран автобус;

♥ 3 нощувки в хотел 3 *

♥ 3 закуски;

♥ 2 вечери и един празничен обяд с програма;

♥ Туристическа програма в Солун, Стагира и Арнеа;

♥ Екскурзовод по време на пътуването;

♥ Медицинска застраховка за лица до 68 г;

Цената не включва:

◊ екскурзия с корабче до Атон;

◊ напитки по време на вечерята и обяда;

◊ разходи от личен характер.

 
МЕЛНИК-РУПИТЕ-СОЛУН-МЕТЕОРА | Print |  E-mail
 МЕЛНИК - РУПИТЕ - СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА

    Дата:  20.04.-22.04.18г;

 

1 ден 05.00 ч.отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел”Тримонциум”; Отпътуване в 07:00ч. от паркинга на

стадион Васил Левски от София . Пристигане в град Мелник. Разглеждане на града. Градът е създаден още през античността. Мелник е най – малкият град в България.

Привлекателен е със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Градът е обявен за културно – исторически резерват. Посещение на Кордопуловата къща. Построена през 1754 година от заможен гръцки търговец от фамилията Кордопулос. Тя е една от най-монументалните възрожденски къщи в страната. В нея е уредена експозиция на мелнишка изба, издълбана във вид на тунел в скалата, с експонирани в нея огромни бъчви за съхраняване на мелнишко вино. Показана е нейната вътрешна архитектура с украси от стенописи, резби и стъклописи. Има печат за 100-те тристически национални обекти. Свободно време за дегустация на вина. Тръгване за Рупите. Рупите е едно от онези места, чиято природа е в състояние да възхити, вдъхнови и омиротвори. Невероятната красота на тази местност, разположена в Югозападна България е способна да създаде у всеки чувство на хармония и спокойствие. Същевременно с това около Рупите цари и един ореол на мистика и енергиен заряд, навярно свързан с факта, че леля Ванга избира това място за свой дом. Свободно време за разглеждане на Храма "Света Петка Българска", построен от леля Ванга се е превърнал в място за поклонение на хиляди хора, дома и гроба на пророчицата. Отпътуване за Паралия-Катерини. Настаняване в хотел***.  Свободно време за разходка в курортното градче с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия или плаж. Нощувка.

           

2 ден   Закуска.  Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални  манастири. Посещение       на манастира “Св.Преображение” -  Големия Метеор и женския м-р”Св. Стефан” и на работилница  за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите  извори с параклиса Св. Параскева в долината  Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание организиране на гръцка вечер. Нощувка.

 

3 ден  Закуска. Отпътуване за Солун. Панорамна обиколка  на  града:  Бялата кула , Националния  театър, паметника на Филип II, паметника  на  Александър  Македонски, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на  църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София/Пловдив.

 

Цена:

 

 

 Цената включва :               

·         Транспорт с луксозен туристически автобус;

·         Две нощувки със закуски в хотел *** в Катерини Паралия; 

·         Разглеждане на Мелник, Рупите;

·         Панорамна обиколка на Солун;.

·         ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕТЕОРА;

·         екскурзоводско обслужване;

·         водач от фирмата;

·         медицинска застраховка;

 

Цената не включва : 

·         входната такса  за 1 манастир – 3 евро;

·         Посещение на гръцка вечер –  25евро;

·         Входне такси на посещаваните обекти;

  • градска такса - 1.50 евро на ден на стая в хотел3*

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация

Начин на плащане: 30% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Дата: ; 20.04.-22.04.18г.;

 
 
НА ФАНАРИ С 1 НОЩУВКА | Print |  E-mail
ФАНАРИ - ПОРТО ЛАГОС    2018г.

ДАТИ:  23-24.06.;  28-29.07.;  04-05.08., 25-26.08., 08-09.09. 

1 ДЕН: Отпътуване в 05:30ч.от спирката на ОББ срещу хотел"Тримонциум" по маршрут: Пловдив- Маказа - Порто Лагос. Селцето е известно с живописния си залив и красиви морски плажове. В лагуната е манастирът"Св. Никола". Дълъг пешеходен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон и според лeгeндата е основан от император Аркадий. Свободно време. Отпътуване за Фанари.  Настаняване в хотел***. Свободно време за плаж. Нощувка.

2 ден - Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. . Отпътуване за Пловдив в 17:00ч. Пристигане вечерта.

ЦЕНА: 105лв.

ЗА МЕСЕЦИТЕ ЮЛИ И АВГУСТ ЦЕНАТА Е 117лв.

Цената включва:

- транспорт с лицензиран туристически микробус;

- нощувка + закуска в хотел***;

- екскурзоводско обслужване по маршрута;

- медицинска застраховка;

Цената не включва:

- входни такси на посещаваните туристически и развлекателни  обекти;

- разходи от личен характер.

Записването става с валидна лична карта и внасяне на 30% от цялата сума в брой или по банков път, останалата част от сумата 10 дни преди дадата на отпътуване.


ТРИДНЕВНИ /2BB./,  ДАТИ : 20-22.07.,  17-19.08., 21-23.09  

ЦЕНАТА ЗА М.СЕПТЕМВРИ Е 162лв.,

ЗА МЕСЕЦИТЕ ЮЛИ И АВГУСТ ЦЕНАТА Е 179лв.


 
СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА - ЕДЕСА | Print |  E-mail


Дати:

22.09.-24.09.18г.;19-21.10.20181 ден: 05.00ч. Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от София от паркинга на стадион "Васил Левски". Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула, Националния театър, Паметника на Александър Македонски, Църквата “ Св. Св. Кирил и Методий ”, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Катерини Паралия. Настаняване в хотел***. Свободно време за разходка в курортното градче Катерини Паралия с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия. Нощувка.

2 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира “Св.Преображение” - Големия Метеор и на работилница за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите извори с параклиса Св. Параскева в долината Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание посещение на гръцка вечер. Нощувка.

3 ден : Закуска. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.

Цената  включва:

транспорт с лицензиран автобус;

2 нощувки + 2 закуски в хотел*** на Катерини Паралия;

панорамна обиколка на Солун;

еднодневна екскурзия до Метеора;

екскурзия до Едеса;

екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

медицинска застраховка.

Цената не включва:

* такси на посещаваните туристически обекти;

* гръцка вечер при минимум 25 туриста - 25 евро;

* разходи от личен характер;

*градска такса - 1.50 евро на ден на стая;

Доплащане: Лица над 69 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компания.

Доплащане за единична стая - 60 лв.;


                         

Дете от 6г. до 11.99г. -
 
НА ПЛАЖ ЗА 1 ДЕН В ГЪРЦИЯ! | Print |  E-mail

                                                   АЛЕКСАНДРУПОЛИ-ДИМОТИКА

ДАТИ:  Всяка събота (или  неделя) на плаж в Гърция...   ОТ ЮНИ   ДО    ОКТОМВРИ  2018 г

 

05:00ч. отпътуване от Пловдив по маршрут: Свиленград - Дидимотико - Александруполис. Преминаване на българо - гръцката граница при ГКПП Капитан Петко Войвода. Отпътуване за град Дидимотико, където ще разгледаме прочутата Златна църква. Към 10.00 ч пристигаме в Александруполис. Посещение на българската църква "Св. Николай" и българското училище. Пешеходна разходка - крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар, пристанището. Свободно време за обяд, кафе, сувенири. Шопинг в търговската част на града. Свободно време за плаж. 17.00 ч отпътуване за България. По пътя при възможност посещение на града на коприната - Софлу.  Фото-пауза. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цена: 29 лв                  
Цената включва:
- транспорт с автобус;
- екскурзоводско обслужване;
- гранични такси;
- медицинска застраховка;

Цената не включва:
- обяд, разходи от личен характер;

Доплащане за застраховка за лица над 65 години по таблицата:

над 65 г до 70 г - 1.50 лв

над 70 г до 75 г - 3.00 лв

над 75 г до 80 г - 5.00 лв

над 80 г  застрахователните компании не правят застраховка

Лица до 18 години, които пътуват с единия родител, трябва да имат нотариално заверено удостоверелие от другия родител, че могат да напускат страната.

                                                                                             

                                                                             Златната църква в  Дидимотико

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!НА ПЛАЖ ЗА 1 ДЕН НА ФАНАРИ


Дата: 28.07.,  11.08., 01.09.2018г.

Програма:

Отпътуване в 04:30ч. по маршрут: Пловдив-Хасково-Свиленград-Александруполи-Комотини -Фанари-Порто Лагос. Порто Лагос е село и беломорско пристанище на Бистонското езеро в Западна Тракия, Република Гърция, дем Абдера. Старото име на селото е Караагач. селцето е известно с живописния си залив и красиви морски плажове. В лагуната е манастирът"Св.Никола". Дълъг пешеходен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедсската обител на Атон и според легендата е основан от император Аркадий. Свободно време. Отпътуване за Фанари. Свободно време за плаж във Фанари и развлечения. Дългият плаж е награден със Син флаг и предлага бийч барове, душове, съблекални и съоръжения за водни спортове.Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града вечерта. 

  45лв. 

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • екскурзоводско обслужване;
  • медицинска застраховка;

Цената не включва:

  • входни такси и лични разходи;

Цената на пакета се заплаща в брой или по банков път.

Местата в автобуса се определят по реда на записването.


Необходими документи: валидна лична карта 6 месеца от датата на екскурзията или международен паспорт със същата валидност.

Туроператорът не носи отговорност, ако турист не е допуснат в страната от граничните власти!


 
Page 1 of 2