Круизи


КРУИЗ ПО ДУНАВ В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА | Print |  E-mail

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ДУНАВ ДО СЪРЦЕТО НА СТАРА ЕВРОПА

Речен круиз Австрия-Словакия-Унгария


1 ден 09.10.2019

Настаняване на круизния кораб във Виена след 16 ч. Преди вечеря на борда ще ви посрещне изисканият корабен персонал с коктейл за добре дошли.

2 ден 10.10.2019

Сутринта пви предлагаме обиколка на Виена, град пъленс с красиви  монументи, дворци, паркове и чарвони кафенета. Ще започнем с автобусна екскурзия на Ринга, по който са разположени еднип от най-известните виенски сгради: Урания, Операта, Парламента, двореца Хофбург, Кметството, Бург театър и Виенският университет. После ще продължим пеша, преминавайки край музея Албертина, през известната улица Грабен до царквата Свети Стефан. За желаещите, предлагаме посещение на Шонбрун, лятната резиденция на Хабсбургте. Състои се от 1441 стаи и е най-важният архитектурен, куртурен и исторически монумент в страната. По време на обиколката ще видите част от стаите, обитавани от императорското семейство, а после ще имате свободно време,1 за да се разходите и дворцовите градини. От 1996 г. комплексът е включен в листата на ЮНЕСКО, като брилянтен пример за барокова архитектура и синтез на изкуствата. Днес дворецът посреща над 2.5 милиона туристи годишно. Корабът отплава в 23 ч.

3 ден /11.10.2019 ДЮРНЩАЙН - МЕЛК

Тази сутринп ще пристигнем в Дюрнщайн, красиво разположен в долината Вахау, известна като "земята на Нубелунгите" и изпълнена с плеяда от исторически артефакти - средновековни  крепости, дврци и църкви. Ще се разходим из средновековния център в подножието на старинния замък на Ричард Лъвското сърце, а после ще дегустираме качествени вина от района Вахау. Ще се върнемна борда в 12 ч за обяд. В 15 ч ви очаква посещение на манастира в Мелк, духовен и културен център на Австрия над  1000 г. Изградено в стил барок, абатството в Мелк е на-голямото в Европа. Впечатляващата библиотека на манастира събира манускриптите още от 12 век. Тя играе и ключова роля в прочутия роман " Името на Розата" на Умберто Еко. Отплаваме в 20 ч.

4 ден /12.10.2019  ЛИНЦ

Днес сме в Линц до 14 ч. Предлагаме ви да разгледате един град, пълен с контрасти, културна столца на Европа и част от листата на ЮНЕСКО. Ценителите на сладкарското изкуство ще имат възможност да посетят местната сладкарница, за да опитат една от най-известните австрийски торти - Линцер, вълшебна смес от ядки и канела, която се прави по най-старата рецепта за торта в света. След обяд, в обятията на речния бриз, ще имате възможност да се отпуснете на откритата палуба и да се полюбувате на красивата панорама, край която плаваме.

5 ден /13.10.2019  БРАТИСЛАВА

Днес сме в Братислава до 19 ч., град с прекрасно запазен средновековен център. Въпреки че е една от на-младите европейски столици тя има история на 2000 г. и е единствената, която граничи с две държави - Австрия и Унгария. Градът е имал свойп университет още през далечната  1465 г. По време на екскурзията ще видите катедралата Свети Мартин, най-известната готическа сграда в града, в която  е коронясана самата Мария Тереза. След това можете да се впуснете из  уличките на стария гред,сред красивите скулптури и фонтани.

6 ден / 14.10.2019 БУДАПЕЩА

Тази сутрин пристигаме в Унгария и ще имате цял ден на разположение, за да видите най-доброто от столицата Будапеща. Ще разгледате Буда и Пеща, красивоп разположени на двата бряга на Дунав. Ще видите Оператеа, Площада на героите, църквата Свети  Стефан, една от най-големите синагоги в Европа, в която е свирил Ференц Лист и впечатляващата сграда на Парламента, разположена на площ от 18 000 кв.м. Пресичайки реката по един от известните мостове, ще се изкачите до крепостта Буда и църквата Свети Матияш, в която Сиси и съпругът й са короновани за владетели на Унгария. Ще имате възможност за прекрасни панорамни снимки на грда от известните Рибарски бастиони. Корабът отплава в 4 ч сутринта.

7 ден / 15.10.2019 ЕСТЕРГОМ

Тази сутрин сме в Естергом, първа столица на Унгария между Х и ХІІІ век и център на католическата църква в страната повече от 1000 г. Днес градчето Естергом,1 разположено на Големия завой, е резиденция  на архие4пископа на Унгарската католическа църква. В него е роден и коронован първият унгарскикрал Стефан. Най-впеатляващата сграда в Естергом е Базиликата, издигаща се на 100 метра на хълма над града. В нея се намира най-големият олтар в света с размери 13 х 6.5 метра, а капелата Бакош, построена през 16 век, е най-ценната реликва от унгарския ренесанс. Корабът отплава в 13.00 ч за Австрия.

8 ден / 16.10.2019  ВИЕНА

Заредени и обогатени, отново сме във Виена. След закуска вашият круиз приключва.

Цени:

Палуби                В двойна каюта                   Единична каюта                      Дете 2-11.99 г.

Основна прозорец 870 евро / 1705 лв            1170 евро /2293 лв                 755 евро / 1480 лв

Средна прозорец 1045 евро / 2048 лв           1815 евро / 3557 лв                 890 евро / 1744 лв

Горна прозорец  1165 евро / 2283 лв            1990 евро / 3900 лв                 995 евро / 1950 лв

Детето ползва остъпка като 2-ри човек в стая с 1 възрастен.

Единични каюти са само на запитване.

Цената включва:

♦ 7 нощувки в двойна каюта;

♦ 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери;

♦ Вода, чай и кафе на закуска, обяд и вечеря;

♦ Следобедно кафе със сладки или вечерен снек;

♦ Чай и кафе на самообслужване от 07.00 ч до 19.00 ч;

♦ Коктел за добре дошли, включва 1 напткеа;

♦ Капитанска вечеря със специално меню;

♦ Пристанищни такси;

♦ Жива музика в бара;

♦ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;

♦ Тур мениджър по време на круиза на български език.

Цената не включва:

◊ Самолетен билет и двупосочен трансфер / оферират се минимум 30 дни преди пътуването/;

◊ Допълнителните екскурзии, заявяват се и се заплащат от България,

◊ Напитки по време на хранене;

◊ Бакшиши към персонала - 35 евро, заплащат се на място.

◊ Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв., заплащат се от България;

◊ Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. - 12 лв.

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20 дни преди началото на круиза.

Круизен кораб  Crucestar

Корабът е с капацитет 154 пасажери. На разположение на гостите са ресторант, панорамен бар, библиотека, слънчева ппалуба с шезлонги. На борда има безжичен интернет срещу заплащане. Каютите на основната палуба са с площ от 11 кв. м с прозорци, които не се отварят и 2 разделени легла, от които едното може да стане софа през деня, а другото да се сгъне в стената. Каютите в предната част на средната палуба с по-голяма площ и имат двойно легло и софа, която  може да се ползва като трето легло. Те са с панорамен прозорец, който се отваря. Каютите на средна и горна палуба са с площ от 14 кв. м, с големи френски прозорци,  които се отварят и предоставят прекрасна гледка. Леглата могат да бъдат събрани или разделени. Всички каюти имат климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.

Информацията за кораба е валидна към 14.10.2018 г., възможни са промени.

Условия:

Цената е валидна при минимум 20 пълно платили.

Има доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г.

Клиентът може да се настани на кораба в първия ден на круиза след 16 часа.

Освобождаването на кораба във Виена в последния ден е в 9 ч.

При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба и часовете на спиране на кораба.

Дата за потвърждаване на круиза 25.07.2019 г.

Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.

Ваксинации: по дестинацията не са необходими ваксинации.

Часовете на пристигане и отпътуване са примепни. Възможни са промени.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуваето е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Период на пътуване: 09.10.- 16.10.2019

Резервации:

Резервации се приемат с авансово плащане от 30 %.

Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.