Топ оферти


НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА | Print |  E-mail


НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА


   

Дати:  18-23.09.2019 г.

                 Този маршрут е създаден за любителите на природни красоти и всички, които обичат Италия.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ

5.00 ч тръгване от паркинга на хотел "Тримонциум" за София. В 7.00 ч отпътуване от паркинга на стадион "В.Левски". Транзитно преминаване през Сърбия-Хърватска. Нощувка в хотел *** в Любляна.

2 ден - СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Гарда. Това е малко рибарско градче на брега на най-голямото и най-чистото италианско езеро със същото име. Разглеждане на бреговете на езерото. Разходка в Сирмионе, разположено на върха на малко полуострловче, врязано в езерото. Това е най-престижното курортно селище по бреговете на езерото Гарда. Сирмионе е селище с минерални води, съхранило в прегръдките си историческата крепост Рока Скалиджери (13 в). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Отпътуване за Милано - главния град на Сверевна Италия и втория по големина в страната. Настаняване в района на Милано. Нощувка.

3 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Туристическа програма в Милано: Дуомо - шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануел ІІ, сградата на Ла Скала. В манастира Санта Мария деле Грацие в Милано се намира "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Отпътуване за Лаго ди Комо. Посещение на град Комо. Възможност за изкачване с фуникульор до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото. В Брунате се намира вила "Белависта", в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре ( Lago Maggiore) - живописно езеро, което се намира на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария. Общата  площ на езерото Лаго Маджоре е 213 кв. км. По желание разходка с корабче с посещение на Боромейските острови: Бела с възможност за разглеждане на Боромейския дворец и Мадре с великолепния си парк. Разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден - ИТАЛИЯ-СЛОВЕНИЯ/МИЛАНО-ЛЮБЛЯНА

Закуска. Отпътуване за Словения. Кратка разходка в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост и др. Настаняване в хотел *** в Любляна. Нощувка.

6 ден - СЛОВЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ

Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

  595лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; 5 нощувки в хотели **/*** със закуски (2 нощувки в Любляна, 3 нощувки в района на Милано, разглеждане на бреговете на Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго ди Мажоре, Милано, Стреза; екскурзоводско обслужване по маршрута, пътни и магистрални такси, медицинска застраховка.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти; билети за корабчета, фуникульори, разходи от личен характер.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на  екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

При записване се заплаща депозит 30 % от пакета в брой или по банков път.

Доплащане - 2 седмици преди датата на отпътуване в брой или по банков път.

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация + ксерокопие.

Важно! В Италия в хотелите всеки клиент дължи city tax  от 2 до 4 евро в зависимост от категорията на хотела и се запалаща лично директно на рецепцията.

Начин на плащане: 30 % депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията  не  носи  отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни !

Дати:  18.09.-23.09.19г.


  


  
ПОСТОЙНА ЯМА-ЛЮБЛЯНА-ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА-ЗАГРЕБ | Print |  E-mail

 

Дата: 18.07.19г; 05.09.-08.09.19г; 20.09.-23.09.19;

ПРОГРАМА:

1 ден - Сутринта в 6.00 ч тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум";08:00ч. от София от стадион"Васил Левски". Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ден - Закуска. Отпътуване за пещерата "Постойна яма" - едно чудо на природата. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на пещерата Постойна или както я наричат местните Постойнска яма, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началота на 20 век вече било задвиждано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна - тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес "Постойна яма" е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по-известен като "човешка риба", който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разглеждане на Предямския замък. Туристическа  програма в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост, университета и др. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръция герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Ееш. Бягайки от него, те плуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие - драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с  чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за национален парк "Плитвички езера" - спечелили си със своята красота името "Изумрудените очи на Хърватска" (входа се заплаща допълнително). Национален парк "Плитвички езера" е регистриран като туристически обект през 1949 г., а в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО от 1979 г. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска. Паркът заема територията от приблизително 300 кв.км, от които около 8 кв. км се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Разделят се условно на Горни (12) и Долни(4)  езера. Има голяма разлика в надморската височина на парка - най-високата точка се намира на 1 280 м, а най-ниската е едва 380 м. Разликата в надмирската височина на езерата е само 135 м. Връщане в хотела в Загреб. По желание* вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден - Закуска. Туристическа програма в Загреб с  екскурзовод: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак (12 в.), Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

355 лв. при  минимум 38 туристи

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар и видео;
 • 3 нощувки+закуски в Загреб в хотел***;
 • разглеждане на Загреб;
 • туристическа програма в Любляна;
 • екскурзия до национален парк "Плитвички езера"(без включена входна такса);
 • екскурзоводско обслужване;
 • медицинска застраховка за лица до 65 години с покритие 2000 евро;
 • пътни и гранични такси.

Дати: 03.05.-06.05.19; 23.05.-26.05.19; 20.09.-23.09.19;

Цената не включва:

 • входните такси на посещаваните обекти /пещерата Постойна яма + Предямски замък - 35 евро; Плитвички езера - 25евро. Цената включва:транспорт, входна такса+екскурзовод/;
 • доплащане застраховка за лица над 65 години до 70 г –3 лв; от 70 до 75 г – 6 лв; над 75 г – 9 лв;
 • доплащане за единична стая - 75 лв;
 • разходи от личен характер;

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя изпълнението на последователността на програмата.

Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност в случай на изменение.

Начин на плащане:

депозит - 100 лв на човек при записване в брой или по банков път;

доплащане -  две седмици преди датата на отпътуване в брой или по банков път;

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта с 6.месечна валидност към датата на заминаване;

За лица до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите/лят /оригинали 2 копия/;

За лица до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

При недостигнат минимален брой  потребителите се  уведомяват 7 дни преди датата на екскурзията.


************************************************************************************************************************

 
ЛЮБЛЯНА-МИЛАНО-ФЛОРЕНЦИЯ-РИМ-БАРИ | Print |  E-mail

       

РИМ - ВЕЧНИЯТ  ГРАД

Дата:03.06.-09.06.19г.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА

 Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч от паркинга на хотел"Тримонциум" ; 07:00по маршрут София-Белград-Загреб-Любляна.  Настаняване в района на Любляна в хотел***. Нощувка.

2 ден - СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ
Закуска.
Отпътуване за Италия. Пристигане в Милано - главния град на Северна Италия и втория по големина в страната. Милано е столица на областта Ломбардия - най-населеният и развит италиански регион. Туристическа програма: Дуомо - шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануил ІІ, сградата на Ла Скала.  Настаняване в хотел*** в района на Милано. Нощувка.

3 ден - МИЛАНО-ФЛОРЕНЦИЯ-РИМ
Закуска.
Отпътуване за Флоренция-люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 часа/ из историческия център /UNESKO/с екскурзовод на български език: площад Дуомо и Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Камбанарията - творба на Джото, Баптистерията (духовния център на града), семейната гробница-параклис на Медичите при "Сан Лоренцо" е дело на Микеланджело (1521-1534) с едни от неговите най-прочути скулптури, Палацо Векио, Понте Векио(най-старият и известен мост в града), Площадът на Сеньорията (сърцето на градския живот), църквата Санта Кроче, в която са гробовете на Данте, Галилей, Микеланджело, Лоренцо Гиберти, Николо Макиавели, Джоакино Росини и други известни личности и галерията Уфици*. По желание предварителна резервация в България на час за влизане в галерията. Свободно време.  Продължаваме към Рим. Късно настаняване в района на Рим в хотел***. Нощувка.

4 ден - ВЕЧНИЯТ РИМ (ЮНЕСКО) (споделя със Светия престол)
Закуска. Пешеходна обиколка (~4 часа) на Вечния град Рим с местен екскурзовод на български език с посещение на Римските форуми/UNESKO/: Форо Романо(отвън), Форо ди Нерва, Форо Аугусто, Форо ди Траяно, Базиликата "Сан Клементе", в криптата на която е гроба на равноапостола Свети Константин-Кирил философ, Колизеума/без влизане, по желание в свободното време/, Траяновата колона, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви,  площад Навона, площад Испания и площад Венеция. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
Забележка: придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт.

5 ден - РИМ-ВАТИКАНА
Закуска.
Разглеждане на Ватикана UNESKO/- столица на христианството, най-малката дължава в света. Разходка по площад Свети Петър,  творба на Белнини. Посещение на базиликата Свети Петър. По желание посещение на Ватиканските музеи - 35 евро (при минимум 25) . Свободно време. Нощувка.

6 ден- Закуска. Отрътуване за Бари.  Нощно пътуване на ферибот за Гърция. Настаняване на седалка deck, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

7 ден - БАРИ-ИГУМЕНИЦА
Сутринта пристигане в Гърция/Игуменица и отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.


655 лв при направена резервация и внесен депозит в размер на 30% до 28.02.19г., след тази дата 695лв.


Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус; 5 нощувки със закуски (1 в района на Любляна, 1 в  района на Милано, 3 в района на Рим; билет за ферибот Бари-Игуменица- на седалка deck; разглеждане забележителностите в Милано, Флоренция, Рим, ; застраховка за пътуване с асистанс; екскурзоводско обслужване по маршрута; гранични, магистрални и преводни такси; чек поинт в градовете на Италия.

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти, градска такса в градовете на Италия според категорията на хотела: в 3-звезден -4 евро на нощувка и в 4-звезден - 6 евро на нощувка; слушалки за обиколките - около 2.5евро на град/задължително/ лични разходи.

Доплащане за настаняване на ферибота в каюта. При желание се заявяват и предплащат предварително при резервация.

Начин на плащане: Депозит в размер на 30% в брой или по банков път, останалата част от сумата до 14 дни преди отпътуване в брой или по банков път.

При недостигнат минимален брой туристи, информация се дава 20 дни преди датата на заминаване.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Цената е валидна при група минимум 40 туристи!


Необходими документи:валидна лична карта или  валиден задграничен паспорт, за туристи до 18 г, пътуващи без родители - нотариално заверена  декларация за разрешение на пътуване извън страната, подписана от двамата родители; за туристи до 18г, пътуващи с един родител - нотариално заверена декларация, подписана от другия родител;  няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Отстъпки:
- туристи, пътували 3 и повече пъти с "АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ" - 3 %;

Ориентировъчни цени на музеите:

Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум роману-13евро; Криптата на базилика"Сан Клементе"-10евро; При придвижване в центъра на Рим се използва метро-билет за метрото 1.50/75 мин/, карта за метро и автобус за 1 ден-7 евро; Ватиканските музеи и Сикстинската капела -35евро; за деца до 18г.-25вро. Цената включва: предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на български език.

Флоренция: галерия"Уфици" - 30лв. + такса и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва: резервация и екскурзовод на български език по време на обиколката, таксата за вход в галерията, която е около 12.50 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 души / местата за посещение на галерията са ограничени-групата може да е от максимум 25 човека/;църква-пантеон Санта Кроче-8 евро индивидуални, намаления за групи.

Милано: Катедралата-3 евро; Кастело Сфорцеско- 5 евро;


"АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ" си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
***

   
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2