Топ оферти
КИТАЙ+ХОНГ КОНГ И МАКАО | Print |  E-mailГРАНД  ТУР   НА   КИТАЙ + ХОНГ  КОНГ  И 

МАКАО


Маршрут: ШАНХАЙ - ТОНГЛИ - СУДЖОУ - ПЕКИН - СИАН - ЛУОЯНГ - ШАОЛИН - ГУИЛИН - ЛОНГШЕНГ - ЯНГШУО - КАНТОН - ХОНГ КОНГ - МАКАО

16 дни /14 нощувки + 13 закуски + 12 вечери

Дата: 12.05.2018 г.

1- ви ден - СОФИЯ - ШАНХАЙ

Полет от София до Шанхай. Отпътуване от летище София, Терминал 2.

2- ри ден - ШАНХАЙ (вечеря)

Пристигане в Шанхай. Посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер до града. Разходка и свободно време на улица Нанкин. Посещение на акробатично шоу - спектъл. Вечеря и нащувка в хотела.

3-ти ден - ШАНХАЙ - ТОНГЛИ - СУДЖОУ (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Тонгли. Построен на бреговете на езерото Таиху и на Големия Канал, Тонгли е заобиколен от вода и е набразден от канали, над  които са изградени 49 моста с различни форми. Екскурзия из селището. Посещение на Градината на мислите след пениониране. Това е частна градина от 19 в. Обяд по време на екскурзията. Разглеждане на Суджоу, познат още като китайската Венеция. Връщане в Шанхай. Вечеря на телевизионната кула Перлата на ориента. Нощувка.

4-ти ден - ШАНХАЙ (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Тръгване за посещение на Площада на народа и Музея на Шанхай, един от четирите най-хубави музеи в Китай, където се помещава изключителна колекция от бронзови предмети. Обяд по време на екскурзията. Помещение на Градината на Мандарина Ю. Това е класическа китайска градина. Старият центърна Шанхай е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Разходка по Бунд. Вечерта и трансфер на гарата за  нощния влак в спални вагони 1 класа в посока Пекин. Нощувка във Влака.

5-ти ден - ПЕКИН (закуска, обяд и вечеря)

Пристигане в Пекин сутринта. Посрещане от местен  екскурзовод и трансфер до хотела за закуска. Посещение на Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото и настоящето. В центърана площада се издига Мавзолея на Президента \мао, който гледа към Портата на  Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки - Залата на Върховната хармония, където са се провеждали  официални церемонии, Двореца на съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд и след това посещение на Храма на Лама, единствения тибетски паметник в Пекин. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка в хотела.

6-ти ден ПЕКИН (закуска, обяд и вечеря)

Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Тя е единственото човешко творение, видимо с невъоръено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварски нашествия. Обяд по време на екскурзията. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин - Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря и нщувка в хотела.

7-ми ден - ПЕКИН - СИАН (закуска, обяд и вечеря)

Закуска в хотела. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дърголетието. Там може да бъде видян дълвен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм. Символизиращ съвършенството на архитектурата от династията Мин, "Тиян тан" или Небесния храм е днес символ на Пекин. Синът на небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града. Трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа Пекин - Сиан. Нощувка във влака.

8-ми ден - СИАН (закуска, обяд и вечеря)

Пристигане в Сиан рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, дтираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 мек - подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с  техните коне, готови за бой. Обяд. Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг. Нощувка в хотела.

9-ти ден - СИАН-ШАОЛИН-СИАН (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Трансфер до гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Луоянг. Екскурзия до храма Шаолин (совалка едната посока), който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Конг Фу. Обяд. Завръщане в Луоянг. Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи - 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Вечеря в града и трансфер на гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Сиан. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

10-ти ден СИАН - ГУИЛИН (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Посещение на парка с малката Пагода на Дивата гъска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Обяд с местен специалитет. Трансфер до летището и полет до Гуилин. Пристигане в Гуилин. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер до хотела за вечеря и нощувка.

11-ти ден - ГУИЛИН - ЛОНГШЕНГ - ГУИЛИН (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидни оризища в Лонгжи, измежду които "Гърба на дракона". Разходка до селището Пинган. Обяд. Следобед завръщане в Гуилин. Вечеря и нощувка в хотела.

12 -ти ден - ГУИЛИН - ЯНГШУО - ГУИЛИН (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд на борда. Следобед свободно време в Янгшуо. Посещение на чаена плантация и дегустация на чай. Завръщане в Гуилин. Вечеря в града. Нощувка.

13-ти ден - ГУИЛИН - КАНТОН (закуска, обед и вечеря)

Закуска. Трансфер до гарата Гуилин - Кантон. Пристигане в Кантон. Посрещане от местен екскурзовод. Кантон е едно от най-старите пристанища на Китай, пресечна точка между Централната империя, индийския свят, арабския свят и Запада. За това свидетелстват храмовете, джамиите и катедралите в непосредствена близост от Хонг Конг. Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан, стара англо-френска концесия. На края разходка по пазара Кинг Пинг. Обяд в града. Посещение на Музея на краля на Наниуе. Вечеря и нощувка в хотела.

14-ти ден - КАНТОН - ХОНГ КОНГ (закуска и обяд)

Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Хонг Конг с корабче. Посрещане от местен екскурзоводи трансфер до хотела. Обяд в местен ресторан по време на екскурзията. Обзорна екскурзия на остров Хонг Конг: връх Виктория, рибарското селище Абърдийн, включително сампан райд. Самостоятелна вечеря. Нощувка.

15-ти ден - ХОНГ КОНГ - МАКАО (закуска)

Закуска. Свободно време за разходкап из Хонг Конг или възможност за екскурзия до Макао - по желание и срещу допълнително заплащане - заплаща се в България. Трансфер до летището. Полет към България. Отпътуване от летище Хонг Конг.

16-ти ден - Пристигане в София.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                Възрастен в двойна стая           Единична  стая

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ранни резервации до  15.12.2017 г                       5798 лв                                 6548 лв

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Стандартни цени при записване

след 15.12.2017 г                                              6089 лв                                  6839 лвЦената включва:

√  Самолетен билет София-Доха-Шанхай- Хонг Конг - Доха-София;

√  летищни такси 398 евро;

√  един вътрешен полет с летищни такси Сиан-Гуилин;

√  два нощни  влака 1 -ва класа Шанхай-Пекин, Пекин - Сиан;

√  транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите;

√  китайски високоскоростен влак Сиан-Луоянг-Сиан, Гуилин-Кантон;

√  14 нощувки / 12 в хотели по програмата и 2 във влак 1 класа/;

√  14 закуски;

√  11 обяда в ресторанти по време на екскурзиите;

√  1 обяд с местен специалитет в Сиан;

√  9 вечери в хотелите по програма;

√  1 вечеря с Патица по пекински;

√  1 банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг;

√  1 вечеря на кулата Перлата на ориента;

√  1 безалкохолна напитка или 1 бира на всяко хранене (с изключение на Хонг Конг);

√  входни такси на обектите, упоменати в програмата;

√  местни екскурзоводи на френски / английски;

√  Превод на български език от съпровождащия екскурзовод;

√  Посещение на акробатично шоу в Шанхай;

√  Посещение на китайската Венеция - Тонгли и Суджоу;

√  Посещение на Забранения град;

√  Посещение на Великата китайска стена;

√  Посещение на манастира Шаолин;

√  Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия;

√  Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи;

√  Круиз по река Ли;

√  Посещение на чаена плантация и дегустация на чай;

√  Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан;

√  Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро към компания ЗД "Евроинс" АД, опция А (има оскъпяване за лица над 64 г.)


Цената не включва:

 • Такса обработка на документи за виза - 50 лева;
 • виза за Китай - 80 долара към дата 15.07.2017 г.
 • екскурзия до Макао - 135 евро, заплаща се в България, осъществява се при мин. 15 туриста
 • Цена за доплащане на единична стая - 750 лв;
 • бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 100 лева (заплащат се в България)
 • обяд и вечеря в свободния ден в Хонг Конг
 • разходи от личен характер;
 • застраховка "Отмяна на пътуване".

Полетна информация:

QR 228  12 MAY   SOF  DOH  1325   1805

QR 870  13 MAY   DOH  PVG  0250   1620

QR 815  27 MAY   HKG  DOH  0120   0450

QR 225  27 MAY   DOH  SOF  1430   1930

Резервация:

> Депозит в размер на 2400 лева на човек;

> Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане;

>Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване.

Информация:

 • ваксинации не са необходими;
 • Фирмата си запазва правото на размествания в предваритено обявената програма, като се запазват включените услуги;
 • смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
 • фирмата на носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени.Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се д0а се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.

Примерни хотели по програмата:

- Шанхай, hotel River View

- Пекин, Hotel Beijing  Guangxi]

- Сиан, hotel Sunda Gentleman  International]

- Гуилин, hotel  Universal]

- Гуанджоу, hotel Guangdong Victory

- Хонг Конг,  hotel  Harbour Plaza

Срокове за анулации и неустойки:

◊ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване -

глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.

◊ от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100 % от внесения депозит.

◊ от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;

◊ под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;

◊ Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка "Отмяна на пътуване", застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;

◊ застраховка "Отказ от пътуване" има 100% оскъпяване за лица над 65 години. 
ПОРТУГАЛИЯ /ЛИСАБОН И СЕСИМБРА | Print |  E-mail


  

ПОРТУГАЛИЯ


ЛИСАБОН И  СЕСИМБРА

Почивка  на брега на океана

Лисабон-Ещорил-Кашкаиш-Кабо да Рока-Кейлуж-Синтра-Фатима-Назаре-Баталя-Обидош-Порто-Евора-Сесимбра

8 дни /7 нощувки / 7 закуски / 6 вечери

Дати на тръгване:

         Пролет 2018 г                                                                  Есен  2018 г

26.04. - 03.05.2018 г                                                            23.08. - 30.08.2018 г

03.05. - 10.05.2018 г                                                            30.08. - 06.09.2018 г

10.05. - 17.05.2018 г                                                            06.09. - 13.09.2018 г

17.05. - 24.05.2018 г                                                            13.09. - 20.09.2018 г

24.05. - 31.05.2018 г                                                            20.09. - 27.09.2018 г

31.05. - 07.06.2008 г                                                            27.09. - 04.10.2018 г

07.06. - 14.06.2018 г                                                            04.10. - 11.10.2018 г

14.06. - 21.06.2018 г                                                            11.10. - 18.10.2018 г

СЕСИМБРА е курортен град, разположен на океанския бряг, 30 км южно от Лисабон. Курортът сде намира в тих залив, с прекрасни плажове, извисяващи се назъбени скали и кристално чисти води. Плажната ивица е дълга и широка, с фин пясък и полегато дъно.

Сесимбра впечатлява с автентична атмосфера на типично португалско градче, предпочитано за почивка от самите португалци. В Сесимбра се организират най-различни събития целогодишно: от класически концерти до множество карнавали, включително и мини версия на популярния карнавал в Рио де Жанейро. Сцена на повечето събития е крепостта Сантиаго от 14 век, която се намира в центъра на града,  на брега на океана.

ПРОГРАМА:

1-ви  ден  СОФИЯ-ЛИСАБОН

              19.00 ч - сборно време на Аерогара София, терминал 2

              20.50 - полет към Лисабон

              23.20 - кацане в Лисабон

              00.30 - трансфер до хотела

             01.00 - настаняване. Нощувка.

2 -ри  ден  ЛИСАБОН

             07.30 - 09.00 - закуска

             10.00 - 14.00 (4 часа) - туристическа обиколка на Лисабон

             14.00 ~ 15.00 - свободно време в центъра на Лисабон

             17.00 - 18.00 - трансфер до хотел Do Mar 4* в Сесимбра

             18.30 - 19.00 - настаняване и свободно време в хотел Do Mar 4 * Сесимбра

             19.00 - 21.00 - вечеря

3 - ти ден  ФАТИМА-НАЗАРЕ-БАТАЛЯ-ОБИДОШ

             07.30 - 09.00 - закуска

             Опция: Свободен ден за плаж, самостоятелни занимания в Сесимбра или Лисабон.

             Опция: 07.30 - 20.00 ч(12 часа) - екскурзия до Фатима-Баталя-Назаре-Обидош.

             19.00 - 21.00 - вечеря

4 - ти  ден  ПОРТО

             7.30 - 09.00 - закуска / за пътуващите до Порто има заявена ранна  закуска/

Опция: Свободен ден за плаж, самостоятелни занимания в Сесимбра или Лисабон.

Опция: 07.00 - 20.00 (13 часа) екскурзия до Порто

          19.00 - 21.00 - вечеря

5-ти ден  КАБО ДА РОКА - КАШКАИШ - ЕЩОРИЛ

          07.30 - 09.00 - закуска

Опция: Свободен ден за плаж, самостоятелни занимания в Сесимбра или Лисабон.

Опция: 08.30 - 16.30 (8 часа) екскурзия Кабо да Рока - Кашкаиш - Ещорил

          19.00 - 21.00 - вечеря

6 -ти ден - ЗАМЪЦИТЕ НА СИНТРА  И  КЕЙЛУЖ  /ЮНЕСКО/

               07.30 - 09.00 - закуска

Опция: Свободен ден за плаж, самостоятелни занимания в Сесимбра или Лисабон.

Опция: 08.30 - 16.30 (8 часа) екскурзия Синтра и Кейлуж

           19.00 - 21.00 - вечеря

7 - ми  ден - ЕВОРА

           07.30 - 09.00  - закуска

Опция: Свободен ден за плаж, самостоятелни занимания в Сесимбра или Лисабон.

Опция: 09.00 - 16.00 (7 часа) екскурзия  Евора

          19.00 - 21.00 - вечеря

Опция: традиционна Фадо вечер

8-ми ден - ЛИСАБОН - ЕХСПО'98

               07.30 - 09.00 - закуска

               10.00 - 11.00 (1 час) - трансфер от хотел  Do Mar 4*  в Сесимбра към Лисабон

Опция: 11.00 - 21.00 - свободно времев центъра на Лисабон

Опция: 14.00 - 18.00 (4 часа) посещение на Парка на Нациите - ЕХПО'98, Океанариума и 21.00 - трансфер до аерогара Лисабон

9 -ти ден -  ЛИСАБОН-СОФИЯ

                00.00 - полет към София

                06.00 - пристигане на аерогара София

Всички обявени часове са в местно време и е възможно да варират до +/_ 2 часа. В случай на закъснение по-голямо от предвиденото, всички пътуващи туристи ще бъдат компенсирани в съответствие с програмата за управление на фирмата.

Цената включва:

♥ Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София

♥ Летищни такси /113 евро към 01.08.2017 г/

♥ Трансфер с автобус летище-хотел-летище в Лисабон

♥ 1 нощувка със закуска в хотел Vip Berna 3*  в Лисабон

♥ 6 нощувки със закуски и вечери в Лисабон / Сесимбра в hotel Do  Mar 4*

♥ Настаняване в стаи с гледка океан само в hotel Do Mar 4*

♥ Вода и 1 чаша вино на вечерите в hotel Do Mar 4* в Сесимбра

♥ Полудневна туристическа обиколка на Лисабон

♥ Екскурзовод на български език по време на туристическите  обиколки

♥ Водач  от  агенцията по време на престоя в Португалия

♥ Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5000 евро с ЗК "Евроинс" АД /за лица над 63 г има оскъпяване/

Цената не включва:

♣ Допълнителни екскурзии на място

♣ Обяди

♣ Вечеря в хотела в Лисабон

♣ Доплащане за вечеря с по-богато и разнообразно меню в зала  "а ла карт" - 17 евро на ден

♣ Възможно е да се наложи заплащане на градска такса - лично на рецепцията на всеки хотел - 2 евро на турист на ден.

♣ Входните такси за посещаваните обекти - от 3 до 18 евро всеки.

♣ Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн - 10 евро

♣ Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена - 5 евро - 5 евро /в двете посоки/

♣ Застраховка "Отказ от пътуване" - около 38 лв /за туристи над 60 год има увеличение/

♣ Разходите от личен характер

ЦЕНИ  НА   ПРОГРАМАТА

ЦЕНИ: ТУРИСТ в стая с Турист в единична Турист на допълн. Дете до 12 год.
  две легла стая легло  
Редовни записвания след 31.10.2017 ПРОЛЕТ 2018        
02.5.2018        
10.5.2018 1 348 лв 1 648 лв 1 278 лв 998 лв
17.5.2018        
26.4.2018        
24.5.2018 1 418 лв 1 728 лв 1 378 лв 998 лв
31.5.2018        
         
07.6.2018        
14.6.2018 1 448 лв 1 768 лв 1 418 лв 998 лв
Редовни записвания след 31.10.2017  ЕСЕН 2018 г        
13.9.2018        
20.9.2018        
27.9.2018 1 348 лв 1 588 лв 1 208 лв 998 лв
04.10.2018        
11.10.2018        
06.9.2018 1 418 лв 1 728 лв 1 378 лв 998 лв
23.8.2018        
30.8.2018 1 448 лв 1 768 лв 1 418 лв 998 лв                    

Допълнителна  информация:

>Офертата важи при минимум 40 туристи
>Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи
>При недостиг на минимален брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
>Необходими документи за пътуване - лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 години, пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.
>Ваксини - няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Срокове и начин на плащане:

◊Депозит 500 лв при резервация.
◊Доплащане до 100 % - 30 дни преди отпътуване
◊Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОР  или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
>от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване - 100 лв на турист.
>от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100 % от внесения депозит.
>от29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75 % от общата цена  на организираното пътуване;
>под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100 % от общата цена на  организираното пътуване;
>Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка "Отмяната на пътуване", застраховка на сумите по договора  за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиенти  или негов близък роднина.
>застраховка "Отказ от пътуване" има 100 % оскъпяване за лица над 65


Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната  цена:

1 Традиционна Фадо вечер / без вечеря/ при минимум 15 човека  във Фадо ресторнт. Входна такса няма. Цена на тура - 45 евро
2. Парка на Нациите - ЕХРО'98. Парка на Нациите - ЕХЗД'98 и търговски център Вашко да Гама. Океанариум. Цена на
тура 10 евро. Входна такса за Океанариума - 18 евро.
3. Еднодневна екскурзия  до Фатима-Баталя-Назаре-Обидош. Базиликата във Фатима. Манастирът Баталя. Замъкът в Жбидош. Цена на тура: 58 евро.          Входни такси за възрастни 6 евро, над 65 г - 3 евро; деца                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       


 


 
В СЛЪНЧЕВА ИСПАНИЯ И АНДАЛУСИЯ | Print |  E-mail


В   СЛЪНЧЕВА  ИСПАНИЯ  И  АНДАЛУСИЯ

 

 


МАРШРУТ: Валенсия-Малага-Гибралтар-Кадис-Севиля-Кордоба-Гранада-Валенсия

8 дни/7 нощувки+7 закуски+5 вечери/

Дати: 19-26.02.2018 г;  19-26.03.2018 г

Андалусия е най-голямата автономна област по население и втора по територия след Кастилия и Леон. Областта е разположена в южна Испания. Регионът е с богата история, датираща от хилядолетия. Била е владение на финикийци, римляни, вестготи, маври и испанци. Андалусия е културна съкровищница, съхранила безброй паметници от различницивилизации. В градовете Кордоба, Севиля и Гранада могат да се видят едни от най-големите постижения на ислямската култура.Стотици замъци и крепости се извисяват над белите градове и плодородни равнини. Свидетели сме на вековна борба на испанци да отвоюват земите си от ислямските нашественици.

Днес, Андалусия и динамично развиващ се регион и световно известна туристическа дестинация.

Полет от София за Валенсия в 17.30 ч с авиокомпания Ryanair. Кацане в 19.40 ч.

1 ден  - СОФИЯ-ВАЛЕНСИЯ

Трансфер от летище Кастеллон де ла Плана до Валенсия. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Древната порта на стария град Торес de Serranos е един от впечатляващ символ на Валенсия. Тя напомня една епоха, когато градът е бил заобиколен от големи защитни стени, построени през 14 век. Кулите са били възстановени през 1930 г. От тях посетителите могат да наблюдават прекрасен изглед към градския пейзаж.

2 ден- ВАЛЕНСИЯ-МАЛАГА

Закуска. Отпътуване с автобус от Валенсия за Малага. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол. Климатът е мек и средната годишна температура е 19 ° Сл Малага е известнакато като родното място на художника Пабло Пикасо. Градът възниква през Х век пр.н.е., основан от финикийци под името Малака. Предполага се , че това име произлиза от финикийската дума за сол, тъй като около пристанището се осолявало риба. Седем века по-късно римляните завладяват града заедно с испанските владения на Картаген. През VІІІ век Испания е завладяна от маврите. Малага се превръща във важен търговски център.По това време градът е бил в границите на халифата на Кордоба. През 1487 г градът е завзет от кастилските войски и с това се слага край на мюсюлманското присъствие. Градът през гражданската война (1936 г) е бомбардиран от италианските войски и привържениците на Франко. След 1960 г. Малага се превръща в голям туристически център. Крепостта "Алкасаба" е построена от маврите през 1057 г. Тук се намират руини от римски театър, мавърски дворец и бившя кралски дворец, където се помещава археологически музей. Катедралата "Манките" е недовършена и строена върху основите на джамия в продължение на 200 години, показвайки различни архитектурни стилове от ХVІ до ХVІІІ век. В двореца "Буена Виста" от ХVІ век се намира музей на изящните изкуства. Тук е къщата-муцей на Пабло Пикасо и ботаническата градина "Пасео дел Парке"Градският театър "Сервантес" е сред най-известните в Испания.

3 ден - МАЛАГА-ГИБРАЛТАР-КАДИС

Закуска. Отпътуване с автобус от Малага за Гибралтар и Кадис. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Гибралтарската скала се намира в южната част на Пиренейския полуостров в пролива Гибралтар. Нейното местоположение и история са я превърнали в международен символ на сила и издръжливост. Тя е обект на различни апетити и обсади. Гибралтар е обявен за британска територия от 1704 г. с Утрехтския мирен договор. От 1973 г. е част от Европейския съюз като територия принадлежаща на Великобритания. Гледана от въздуха скалата изглежда внушително. Смята се за една от колоните на Херкулес.

Кадис е град основан преди 3000 години от финикийците. Днес той е най-старият град в Западна Европа. Благодарение на своето географско положение той винаги е бил една от първите връзки на Испания с останалия свят. Самият Христофор Колумб е започвал пътуванията си до Америка от бреговете на Кадис. Той е смесица от многовековната история на един съвременен европейски град, ойто се превръща във едно вълнуващо място за пътуване и туризъм.

4 ден КАДИС-СЕВИЛЯ

Закуска. Отпътуване с автобус от Кадис за Севиля. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Катедралата на Севиля или както е известна още Catedral de Santa Maria de la Sede. Посттроена е между 1402 и 1506 г и е най-голямата готическа катедрала в света, макар че италианците и англичаните оспорват това. Най-високата й част - Ла Грлада е възвисяваща се в небето камбанария, запазила спомена за мавританското си минало. Някогашното минаре сега се радва на посетителите, изкачили се на височина от 114 метра, за да видят най-красивата панорама на андалуската столицаАлказар. В миналото крал Педро-Жестокият избрал Севиля за своя резиденция и преустроил напълно построената през 10 век мавританска крепост, превръщайки я в просторен дворец със сложни архитектурни форми и дизайн. Този оригинален образец на мавританската култура не бива да бъде пропуснат. Керамични пана от мавърски azulejo, хладни мраморни подове, инкрустирани колони и проходи под сводове предлагат оазис от горещината и автомобилното движение на неговото централно разположение между Алказар и катедралата. Двете забележителности в града задължителнои за разглеждане.

5 ден - СЕВИЛЯ-КОРДОБА

Закуска. Отпътуване от Севиля за Кордоба. Настанявване в хотел. Вечеря и нощувка.

Кордоба е град разположен в подножието на планината Сиера Морена на десния бряг на река  Гуадалкивър. Той е важен туристически  център, известен с архитектуреата си от времето, когато е била столица на Кордобския халифат, той заемал почти целия Иберийски полуостров. В града съжителствуват мюсюлманска, еврейска и христианска култури. Старата градска част е в списъка на ЮНЕСКО. Там се намира известната джамия Мексита, превърната в католическа катедрала, както и дворецът Алкасар с прекрасната си градина. "Мексита" е изградена като джамия от поредица емири между VІІІ и Х в., когато Кордоба е седалището на Западния халифат и е най-големият град в Европа. По-късно тя е частично разрушена и през 1236 г. наново построена като катедрала. За своето време Мексита е върховното ислямско архитектурно постижение на Запад, на което може да съперничи само джамията в Мека. Катедралата, която е непохватно разположена в нейния център нес, бледнее в сравнение с бароковите и махагонови църковни тронове от 18 в. Те са едни от най-пищните в Европа. Дори императорът на Свещената Римска империя Карл V съжалявал, че е разрушил нещо "уникално". Мавританското минаре превърнато в црковен шпил показва прекрасна гледка към старинните арабски и еврейски квартали. Много ароматно и освежаващо действа на туристите посещението в Двора на портокаловите дървета.

6 ден - КОРДОБА-ГРЕНАДА

Закуска. Отпътуване с автобус от Кордоба за Гренада. Настаняване в хотел. Нощувка.

Това е едно градче, разположено в сърцето на испанската провинция  Андалусия. Гранада е един от онези специални грдове - плод на различни култури и това, което го прави очароватлен е факта, че там са се сблъскали двете най-големи световни религии - исляма и християнството. Колкото арабсдка, толкова и европейска.Гранада остава най-дълго под властта на маврите - цели 8 века и се превръща в техен културен центърпрез Средновековието. На 2.01.1492 г католическите крале3 влизат и успяват да я превземат. Тогава последния емир на Гранада Мухамад ХІІ се предава на кастилците. След около 25 години обсада успяват да изгонят последните останали владетели от халифата. Въпреки това, днес този градвсе още носи духа на арабския свят. Хубавите широки улици в новата част на центъра, европески стил на сградите, но погледнеш ли малко в сдтрани, окото тш веднага е уловено от малки, тесни калдръмени улички, ниски, бели къщи с множество ориенталски елементи по тях. По оградите на дворовете са типичните заоблени и орнаментирани арабски арки. За мигчовек забравя, че е в Европа. Пред него се излива цяла приказка от хиляда и една нощ. На около се носят тежки миризми на тютюн, канела, карамфил - аромати, излизащи от чайните и малките туристически магазинчета. И над всичко ова се извисява Алхамбра - един арабски палат, носещ до днес спомена за величието на халифата.

7 ден - ГРАНАДА - ВАЛЕНСИЯ

Закуска. Отпътуване с автобус от Гравада за Васенция. Настаняване в хотел. Нощувка.

Валенсия е третият по големина град в Испания, след Мадрид и Барселона. Валенсия се определя като едно от скритите съкровище на страната. Той е град с много лица, в кото силно впечатление прави контрастътмежду готическата архитектура и сградите в стария рибарски квартал Ел Кабанял. Римляните основали града през 138 г пр. Хр. под името Валентиа Едетано. След разпадането на Римската империя градът е бил под различни форми а управление. Такъв отпечатък са оставили управлението на маврите. През ХІ в. те направили Валенсия столица на независимо северно Ислямско кралство. Там, където е днешната катедрала преди е имало ислямска джамия. В старата част на града все още има ислямска баня. "Златен период" от историята на Валенсия е времето, когато граът е един от основните икономически и културни центрове на Европа. В града има готически сгради, сред които е и Копринената борса и екстравагантни барокови църкви. Голяма част от богатството на града идвало от търговията с фермерскипродукти и коприна. Днешна Валенсия продължава да процъфтява, което е видно от впечатляващия комплекс - Градът на изкуствата и науките. Световно известните архитекти СантягоКалатрава и Феликс Кандела са създали футуристичен градски пейзаж с много музеи и атракции, който е наистина удивителен. Включва музей на науката и нй-големия океанографски музей в Европа. Другата голяма забележителност на Валенсия е Средиземно море, граничещо със стария рибарски квартал Ел Кабанял. На площада се намира и Базиликата на Девата. Можете да се качите на покрива й, откъдето се разкрива невероятна панорамна гредка към цяла Валенсия. На този площад се намира и фонтана Турия. На една пресечка встрани се намира Площад де ла Рейна с катедралата, портокаловите дървета и множество барове и ресторанти.Всяка година през март Валенсия става сцена на весел празник по време на празника на св. Йосиф. Този религиозен празник е известен със своите инсталации, наречени творчески неуспехи, големи плувки с участието на папие маше /фигури/. Тези творения са създадени и шестват по улиците и след което се изгарят в полунащ на последния ден на празника.Обичаят произхожда от Средновековието.

8 ден - ВАЛЕНСИЯ-СОФИЯ

Закуска. Отпътуване с автобус от хотела във Валенсия до летище Кастеллон де ла Плана.

Полет от Валенсия в 20:35 ч с авиокомпания Ryanair. Кацане в София в 00:40   ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ 791 ЕВРО/1550 лв/ от София при записване  до 15.10.2017 г (с включени летищни такси)

  СТАНДАРТНА 

832 ЕВРО /1630 лв/  от София (с включени летищни такси)

Цената е на човек в двойна стая и включва:

*Самолетен билет София-Валенсия-София с авиокомпания Ryanair

*Летищни такси от София към 01.07.2017 г се фиксират в момента на издаване на билета. При промяна на стойността им разликата се доплаща !

*Чекиран багаж до 15 кг + 10 кг ръчен от София

*7 нощувки, 7 закуски и 5 вечери в хотели 3* или4*

*транспорт с луксозен автобус в Испания;

*Ексдкурзоводски обслужване на български език;

*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на лица до 70 г;

*водач от фирмата-организатор;

*няма единично настаняване по програмата.


Цената  НЕ  включва:

♦ Посещение на Гибралтар - 20 евро /40 лв, при минимум 20 човека. Заплаща се месец преди отпътуване.

♦ Входни такси на посещаваните обекти

♦ Неупоминати в програмата услуги: хранене, лични разходи, телефонни разговори, мини-бар и др.

Минимален брой участници:  30


Условия за записване и начин на плащане:

- Депозит 50 % от стойността на пакета при резервация;

- доплащане 30 дни преди дататана отпътуване.

Паспортен и визов режим за граждани на Р България, пътуващи по програмата:

♥ Валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната страна.

♥Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в страните по програмата.


   


 
БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ | Print |  E-mail

                                             


БАВАРСКИТЕ  ЗАМЪЦИ

Дата: 21.07.-26.07.2018г.

Загреб- Залцбург-Баварските замъци- Майнау-Любляна


1 ден - ПЛОВДИВ-ЗАГРЕБ

В 05:00 ч отпътуване от паркинга на хотел" Тримонциум", в 07:00ч., от паркинга на стадион"Васил Левски" по маршру: София-Загреб. Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел*** в Загреб. Нощувка.

2 ден - ЗАГРЕБ-ЗАЛЦБУРГ

Закуска. Отпътуване за Залцбург - "перлата в короната на Европа" според  Гьоте. Турстическа програма в Залцбург: укреплението Хоен Залцбург, Катедралата, Резиденцията на архиепископите и родната къща на Моцарт, улицата "Гетрайдегасе". Свободно време. Настаняване в хотел *** в района на Залцбург. Нощувка.

3 ден - ЗАЛЦБУРГ-БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ

Закуска. Разглеждане на лятната резиденция на крал Людвиг ІІ-Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок.рококо, построена през 1870-74 г. Продължаваме към замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане отвън замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през  1833-37 г върху основите на по-стар замък по заповед на Максимилиян ІІ. Посещение на замъка Нойшванщайн - архитектурно творение, вдъхновено от легендата за Лоенгрин. Тази легенда вдъхновява Рихард Вагнер да създаде своето музикално творение и Чайковски - да създаде великолепния балет "Лебедово езеро". Продължаваме за Боденското езеро. Настаняване в района на езерото  в хотел***. Нощувка.

4 ден - МАЙНАУ - МЮНХЕН

Закуска. Отпътуване от красивото селище Меерсбург, разположено на брега на Боденското езеро. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на "о-ва на цветята и пеперудите"Майнау с корабче. Майнау със своите прекрасни градини и колекция  от пеперуди с известен като "Островът на цветята". Време за снимки на прекрасния остров. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

5 ден - МЮНХЕН-ХИМЗЕЕ-ЛЮБЛЯНА

Закуска. Туристическа програма в столицата на Бавария-Мюнхен: Мариенплац, Старото и Новото кметство с музикалния часовник, Катедралата, Резиденцията, Олимпийския стадион, музея на БМВ. Свободно време за посещение на Старата или Новата пинакотека или Дойчес музеум или най-старата бирария в Мюнхен. Дегустация на бира. Отпътуване за езерото Химзее. С корабче ще стигнем до замъка Херенхимзее, олицетворяващ сбъднатата мечта на крал Людвиг за "замък по-бляскав от Версай". Отпътуване за Словения. Настаняване в Любляна в хотел ***. Нощувка.

6 ден - ЛЮБЛЯНА-ПЛОВДИВ

Закуска. Туристическа програма в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост, университета и др. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

639 лв   при група минимум 38 туристи

Цената включва:

♥ транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар и DVD;

♥ 5 нощувки + 5 закуски в хотели ***;

♥ разглеждане на Залцбург, замъка Херенхимзее, Мюнхен, лятната резиденция на крал Людвиг ІІ - Линденхоф, замъка Нойшванщайн, Любляна;

♥ екскурзоводско обслужване по маршрута;

♥ медицинска  застраховка;

♥ пътни и гранични такси;

Цената не включва:

◊ входни такси на посещаваните обекти;

◊ разходи от личен характер;

◊ доплащане на застраховка за лица над 65 госини според таблицта на застрахователната компания.

Ориентировъчни цени:

Замъкът Нойшванщайн - вход за възрастни - индивидуално посещение - 12 евро, групова цена - 11 евро, за деца до 18 г - безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителната официална такса резервация - 1.80 евро за индивидуално посещение, за групи - 0.90 евро / необходимо е при записването на екскурзията да заявите предварително  Вашето желание за посещения, тъй като агенцията съдейства за резервирането на определен час и закупуването на билетите по банков път с цел избягване на дългите опащки пред касите на замъка/. В цената на билета е включен  ползване на аудио гид на различни езици, включително и на руски, но не и на български. Възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.) с файтон - 6.00 евро, тръгването е от хотел "Мюлер", крайната спирка е на 10 мин. пеша или с автобусче - изкачване - 1.80 евро, крайната  спирка е  на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон - 3.00 евро, с автобусче - 1.00 евро, комбиниран билет отиване+връщане - 2.60 евро.

Замъкът Линдерхоф - вход за възрастни - 8.50 евро, за групи от мин. 15 туристи - 7.50 евро, за деца до 18 г - безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация-1.10 евро за определен час на влизане и ангажиране на аудио гид на български език.

Остров Майнау - вход за възрастнип - 19.00 евро, за деца до 13 г. - безплатно, за деца (13-18г) - 11 евро, за групи мин. 10 туристи - 14.90 евро.

Езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел - ~8.00 евро в двете посоки;

Посещение на замъка Херенхимзее - вход - 8.00 евро, цена за група - 7.00 евро, за възрастни над 65 г. - 7.00 евро, за деца до 18 г - безплатно, в цената е включен аудио гид на български език. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) - ~3.00 евро в посока, ~1.00 евро за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия.


 
НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА | Print |  E-mail


НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА


  

Дати:  08-13.06.2018г.

                 Този маршрут е създаден за любителите на природни красоти и всички, които обичат Италия.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ

5.00 ч тръгване от паркинга на хотел "Тримонциум" за София. В 7.00 ч отпътуване от паркинга на стадион "В.Левски". Транзитно преминаване през Сърбия-Хърватска. Нощувка в хотел *** в Любляна.

2 ден - СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Гарда. Това е малко рибарско градче на брега на най-голямото и най-чистото италианско езеро със същото име. Разглеждане на бреговете на езерото. Разходка в Сирмионе, разположено на върха на малко полуострловче, врязано в езерото. Това е най-престижното курортно селище по бреговете на езерото Гарда. Сирмионе е селище с минерални води, съхранило в прегръдките си историческата крепост Рока Скалиджери (13 в). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Отпътуване за Милано - главния град на Сверевна Италия и втория по големина в страната. Настаняване в района на Милано. Нощувка.

3 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Туристическа програма в Милано: Дуомо - шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануел ІІ, сградата на Ла Скала. В манастира Санта Мария деле Грацие в Милано се намира "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Отпътуване за Лаго ди Комо. Посещение на град Комо. Възможност за изкачване с фуникульор до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото. В Брунате се намира вила "Белависта", в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре ( Lago Maggiore) - живописно езеро, което се намира на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария. Общата  площ на езерото Лаго Маджоре е 213 кв. км. По желание разходка с корабче с посещение на Боромейските острови: Бела с възможност за разглеждане на Боромейския дворец и Мадре с великолепния си парк. Разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден - ИТАЛИЯ-СЛОВЕНИЯ/МИЛАНО-ЛЮБЛЯНА

Закуска. Отпътуване за Словения. Кратка разходка в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост и др. Настаняване в хотел *** в Любляна. Нощувка.

6 ден - СЛОВЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ

Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

  

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; 5 нощувки в хотели **/*** със закуски (2 нощувки в Любляна, 3 нощувки в района на Милано, разглеждане на бреговете на Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго ди Мажоре, Милано, Стреза; екскурзоводско обслужване по маршрута, пътни и магистрални такси, медицинска застраховка.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти; билети за корабчета, фуникульори, разходи от личен характер.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на  екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

При записване се заплаща депозит 30 % от пакета в брой или по банков път.

Доплащане - 2 седмици преди датата на отпътуване в брой или по банков път.

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация + ксерокопие.

Важно! В Италия в хотелите всеки клиент дължи city tax  от 2 до 4 евро в зависимост от категорията на хотела и се запалаща лично директно на рецепцията.

Начин на плащане: 30 % депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията  не  носи  отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни !

Дати:  08.06.-13.06.18г.


  


  
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2