ЮЗ ФРАНЦИЯ-БАРСЕЛОНА-АНДОРА | Print |  E-mailФРАНЦИЯ - кацане в БАРСЕЛОНА, посещение на АНДОРА и разходка из ЮГОЗАПАДНА ФРАНЦИЯ (Аквитания) с прелестните градове ПО, ЛУРД, БИАРИЦ, БОРДО и ТУЛУЗА !

Дата: 30.07.2019 г.  Цена: 1435 лв

Маршрут: София - Барселона - Андора ла Веля - По - Лурд - Биариц - Аркахон - Бордо - Ла Рошел - Коняк - Бордо - Дом - Ажен - Тулуза - Барселона - София


8 дни / 7 нощувки / 7 закуски

от 1435.00 лв

Не толкова познатата ви част на Франция крие в себе си много изненади от различен характер: гало-романско и средновековно историческо наследство, съчетано със съвременност. Тук ще опитате едно от най-хубавите вина "Бордо" и ще похапнете прекрасно козе сирене, ще дегустирате коняк в едноименното градче,  ще се насладите на морски дарове, ще се качите на най-голямата дюна, ще преминете през китни селца и живописни райони, повлияни от културата на баските и французите, ще отделим място и на духовното в поклонническия Лурд и всеки ще намери по нещо  за себе си. Тръгваме, елате с нас ...

ПРОГРАМА:

1 ден - СОФИЯ-БАРСЕЛОНА

Редовен  на WIZZ AIR  в 19.20 ч Кацане на летище Ел Прат в 21.25 ч Трансфер и настаняване в хотел в района на Барселона. Нощувка.

2 ден - БАРСЕЛОНА - АНДОРА ЛА  ВЕЛЯ - ПО

Закуска. Отпътуване към малката държава Андора, разположена на средна надморска височина от 2000 м , скътана в пазвите на Пиринеите, предлагаща прекрасни гледки към заобикалящите я върхове. Спирка в столицата  Андора ла Веля с възможност за пазаруване в безмитната зона или за  посещение на галерии и музеи, свързани с историята и културата на страната, а за гастрономите - възможност да опитат местни специалитети с високо качество. Продължаваме по северния склон на планината към френският град По - родния град на Хенри ІV. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден - ПО-ЛУРД-БИАРИЦ

Закуска. Туристическа програма в По: замъка на По от епохата на Средновековието, разходка из парковете и живописните улици на града. Продължаваме към поклонническия Лурд. Тук ще посети една от най-големите забележителности на Франция - пещерата Месабиел със статуята на Дева Мария. Отпътуване за Биариц - един от най-известните балнеоложки курорти на атлантическото крайбрежие на Франция. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

4 ден - БИАРИЦ - АРКАХОН - БОРДО

Закуска. Туристическа програма в Биариц. Разходка по крайбрежния булевард, който е с около 6-километрова плажна ивица. Забележителност е фарът - символ на града, рибарското пристанище, луксозни хотели, музеи и галерии. Следващата спирка е в Аркахон - един от курортите по атлантическото крайбрежие в района, в който се намира най-голямата дюна в Европа с височина 100 м / дюната Пилат/.Продължаваме към Бордо. Настаняване в хотел в Бодро. Нощувка.

5 ден - БОРДО

Закуска. Този ден е посветен на столицата на Аквитания. Бордо е пристанище, разположено на естуара на р. Гарона, културен и университетски център с архитектурни паметници, превърнали го в част от световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО.  Открояват се Катедралата Сент Андре, сградата на театъра, стария квартал Св. Петър. Разходка по десния бряг на Гарона или в някой от многобройните паркове, които са неразделна част от туристическата обиколка, която ще завърши в модернистичния музей на виното. В свободно време можете да опитате някой от многобройните специалитети на града и региона, като например зачочнете с плато от морски дарове, агнешко с боб или агнешко с трюфели, полети обилно с вино, а за десерт - канелени или захаросани лешници. Нощувка.

6 ден - БОРДО - ЛА РОШЕЛ - КОНЯК -БОРДО

Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия. В този ден ви предлагаме едноневна екскурзия до Ла Рошел, който е разположен на 2 часа северозападно от Бордо. Ла Рошел е старо рибарско и търговско селище от ХІІ век, разположено на Атлантика. Градът е интересна смесица между Средновековието и Ренесанс, с улици, покрити с арки от ХVІІІ век, разходката  по които е истинска удоволствие. Втората спирка в този ден е селището Коняк, което неминуемо свързване с едноименната напитка,п добила популярност в целия свят.Разходката по тесните живописни улици ще ни пренесе в типична френска провинция. Градската църква и Паркът на коняка са задължителни спирки. Следва посещение на някоя от многобройните  изби за дестилация на  коняк и възможност за дугестация на кехлибарената напитка. Връщане в Бордо. Нощувка.

7 ден - БОРДО - ДОМ - АЖЕН - ТУЛУЗА

Закуска. Довиждане, Бордо! Първа спирка по маршрута в живописното градче Дом. Продължаване за

Ажен, разположен на р. Гарона, един от най-известните винарски центрове в района, предлагащ много  исторически и съвременни забележителности, сред киото Доминиканският манастир Нотр.Дам-де-Жакобен пот ХІІІ век. В Ажен има голям Музей на художествените изкуства, в който е изложена  богата колекция на Гоя. Свободно време и отпътуване за Тулуза - косполитен град,  съчетал вкуса на отминалите векове и авантюризма на бъдещето. Град с характерен културен чар, доказани качества в гастрономията, изкуството, архитектурата и градски дизайн. Тулуза е богата на множество исторически,1 архитектурни и религиозни съкровища. Сред тях са Базиликата и площад Капитол, около  които са разположени културните институции на града: Народният театър, сградата на операта и симфоничният оркестър, площад Кръстът на Тулуза. Тук разходката по Канал дю Миди може да се прави почти целогодишно. Освен че свързва Тулуза със Средиземно море, този канал е и в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Нощувка.

8 ден - ТУЛУЗА - БАРСЕЛОНА

Закуска. Свободно време в Тулуза за разходка и последни покупки. В следобедните часове трансфер до летището в Барселона за полет на WIZZ AIR  в 22.05 ч. Кацане на аерогара София в 01.55 ч.

Цената включва:

• самолетен билет София-Барселона - София на WIZZ AIR, летищни такси, 1 брой малък ръчен багаж (тип дамска чанта или чанта за лаптоп, които да могат да се поберат под седалката)  с размери 40/30/20 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 7  нощувки със закуски в хотели 3*, от които 1 - в Барселона/околности, 1 - в По, 1 - в района на Биариц, 3 - в Бордо, 1 - в Тулуза, туристическа програма: спирка в Андора ла Веля, посещение на град По и град Лурд, разходка в Биариц и в Аркахон, обиколка на Бордо и Тулуза, спирка за разходка в Дом и Ажен, водач от агенцията.

Цената не включва:

◊ входните такси на посещаваните туристически обекти по програмата, градска такса в хотелите - от 1.20 евро - 2.00 евро на турист на ден/ заплаща се директно на рецепцията на хотелите/.

Други:

Доплащане за: 1 брой чекиран багаж до 20 кг - 60 лв в посока / изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет, цената подлежи на препотвърждение  при издаването на билетите/.

                      единична стая - 445 лв.

                     медицинска застраховка с покритие 10 000 еврона Групама Застраховане ЕАД-10.00 лв., за лица над 65 г. - 15 лв., над 70 г.-20.00 лв

                      при недостигнат мин. брой от 30 туристи и при записани не по-малко от 25 тур. - 79 лв.

Допълнителни екскурзии:  изисква се предваритена резервация и плащане с основния пакет:

                                   еднодневна екскурзия до Ла Рошел и Коняк - 39 евро при мин. 20 туристи       /цената включва транспорт и водач, входните такси се заплащат отделно и на място/.

Намаление за :  дете до 12 г. с двама възрастни на допълнително легло - 150 лв

                       3-ти възрастен на допълнително легло - 40 лв.

Мин. брой туристи: 30 туристи

за осъществяване

на екскурзията :

Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи:  20 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания и Франция.

Начин на плащане: депозит - 500 лв., доплащане - до 30 дни преди пътуването в брой или по банков път.

Застраховка "Отмяна на пътуване":  предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 ат Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възраста на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3 % и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.