ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА | Print |  E-mail


  

   ОДРИН 

29.07.17г.;  09.09.; 16.09.;

23.09.; 30.09.; 21.10.; 18.11.; 16.12. (Предколедна) 2017 г

Програма:
05.00ч. Отпътуване от Пловдив по маршрут Пловдив - Хасково - Капитан Андреево - Одрин  от спирката пред ОББ срещу  хотел "Тримонциум".

11.30ч. Пристигане в Одрин. Разглеждане на архитектурния комплекс "Баязид", състоящ се от джамия, училище и болница. Тук е и музея на здравето. През 2004 г. той е спечелил приза на ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа) за Музей на годината. Днес наричат сградата със звучното име “Хуррем”, което означава Сграда на спокойствието. Интересен факт е, че в годината на основаването си музеят е бил посетен от 3000 души, а през 2009 – от….125 хиляди туристи. В Одрин ще разгледаме МЕМОРИАЛНИЯ КОМПЛЕКС на Балканската война, Селимийе джамия, паметника на архитекта  Мимар Синан, Ески джамия, Юч Шерифели джамия, покрития базар “Бедестен”, кервансарая “Рюстем паша”, базара “Али паша чаршасъ”. В Одрин има две български църкви, от които действащи и до днес са "Свети Георги" от 1880 г. и "Св. Св.Константин и Елена", построена през 1869 г., една от тях ще посетим, базара “Селимийе" - търговски център”.

16.15ч. Отпътуване от Одрин през един от мостовете над р.Тунджа, откъдето се вижда островът, на който всяко лято се провеждат пехливански борби. Оставяме градът на лалетата зад себе си с пожелание да се върнем отново.

Около 21.30 ч. Пристигане в Пловдив.

30лв. 25лв.


Цената включва:

  • транспорт с  лицензиран автобус;
  • екскурзоводско обслужване;
  • туристическа програма / Мемориален комплекс на Балканската война, българската църква “Св. Георги” или "Св.Св. Константин и Елена", Селимийе джамия, Ески джамия, покрития базар “Бедестен”, паметника на архитекта Мимар Синан и др./;
  • медицинска застраховка.

Цената не включва: входните такси на посещаваните туристически обекти и лични разходи.

Доплащане:
Лица над 65 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компания!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!