Автобусни екскурзии


ОХРИД-СТРУГА-СКОПИЕ | Print |  E-mail


ОХРИД - СТРУГА - СКОПИЕ

Имаме удоволствие да Ви предложим едно пътуване до българския Ерусалим - ОХРИД. Красивото и уникално Охридско езеро е под закрилата на ЮНЕСКО.

1 ден - Отпътуване в 5.30 ч от Пловдив по маршрут: София-Перник-Кюстендил-ГКПП "Гюешево" - Струга-Охрид. Екскурзия до манастира "Св.Богородица" със скални килии край Охридското езеро при с. Калище и гпад Струга - град на братя Миладинови и град на поезията, разходка по Стружката чаршия, паметника на Стружанката, църквата "Св.Георги". Пристигане в Охрид. Настаняване в хотел 4*. Свободно време във вечерен Охрид. Нощувка.

2 ден -  Закуска. След закуска екскурзия до манастира "Св.Наум" и посещение на църквата "Св.св. Архангел Михаил и Гавраил" и параклиса "Св.Петка" при аязмото и изворит на река Черни Дрим. Попътно посещение на Билянините извори. След обяд разглеждане на Стария град Охрид, крепостта на цар Самуил, църквите "Св. София" (9 в), "Св. Климент", "Св. Йоан Канео" (кр. на 13 и нач на 14 в), античния театър, църквата "Св.Богородица Перивлепта" (13 в). Възможност за вечеря в лесторан с жива музика*. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратък престой в столицата на Македония - град Скопие и поклонение пред саркофага на Гоце Делчев в двора на църквата "Свети Спас". Посещение на църквата, чийто резбован иконостас е изумително красив. Вечерта пристигане в Пловдив.

Цената включва:

• транспорт с лицензиран автобус (климатик, видео, минибар)

2 нощувки в хотел 4*;

2 закуски в ресторанта на хотела;

екскурзия до манастира "Свети Наум" с местен екскурзовод;

пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;

• екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

• екскурзия до манастира "Св.Богородица" в с. Калище и град Струга;

• Кратка туристическа програма в столицата на Македония - Скопие.

Цената не включва:

♥ вечеря с жива музика (~25 лв.)

♥ входни такси на посещаваните обекти;

♥ лични разходи.

Доплащане:

◊ Манастира "Св.Наум" входна такса - 60 денара.

◊ входна такса за църквата "Свети Спас" и музея на Гоце Делчев - 120 денара;

◊ Входна такса в цълквата "Св.Богородица Перивлепта" - 100 денара;

Фирмата си запазва правото на промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 години, пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация + ксерокопие.

Начин на пращане: 30 % депозит в брой или по банков път, 15 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Посочените цени са ориентировъчни.

212 лв при група минимум 40 туристи, настанена в хотел

Дати: 10.07.-12.07.2019г.

Национална валута на Северна  Македония - денар. ! лев = 31.4 денара; 1 евро = 61.5 денара 
ФАНАРИ-ПОРТО ЛАГОС-КАВАЛА | Print |  E-mail

ФАНАРИ - ПОРТО ЛАГОС - КАВАЛА


Дата: 28.06.-30.06.19г.

1 ден: Отпътуване в 06:00ч. от спирката на ОББ срещу хотел"Тримонциум" по маршрут: Пловдив-Александруполи-Порто Лагос.

Селцето е известно с живописния си залив и красиви морски плажове. В лагуната е манастирът"Св.Никола". Дълъг пешеходен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон и според легендата е основан от император Аркадий. Свободно време. Отпътуване за Фанари. настаняване в хотел***. Свободно време за плаж. По желание вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Кавала. Разглеждане на забележителностите на града: Камарес, Имарета, паметника на Мехмед Али паша, Панагия, крепостта и т.н. Свободно време. Отпътуване за Фанари. Свободно време за плаж. Нощувка.

3 ден: Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00ч. Свободно време за плаж. Отпътуване за Пловдви около 16:00ч. Пристигане в Пловдив вечерта.

175лв. при 35 плащащи

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус***;
  • 2 нощувки + закуски в хотел***;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • разглеждане на град Кавала;
  • медицинска застраховка с покритие 5000евро;
Цената не включва:
  • входни такси на посещаваните обекти;
  • разходи от личен характер
  • 1.50 евро градска такса на стая на вечер;
Необходими документи: валидна лична карта.
Начин на резервация: внасяне на депозит в размер на 30% в брой или по банков път, останалата част от сумата 10 дни преди датата на отпътуване в брой или по банков път.
Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.
При недостигнат минимум срок за уведомление 7 дни преди датата на отпътуване.

 
ГЪРЦИЯ-ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ | Print |  E-mail

 

ГЪРЦИЯ - ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ


ЛЕФКАДА-КЕФАЛОНИЯ-острова на ОДИСЕЙ - ИТАКА- ПАКСОС - АНТИПАКСОС


ОСТРОВИТЕ  НА  БОЖЕСТВАТА !


Маршрут: София-остров Лефкада-остров Кефалония-остров Итака-остров Меганиси-остров Скорпиос-остров Антипаксос-остров Паксос-Йоанина-София

5 дни / 4 нощувки /4 закуски /4 вечери

от

469.00 лв

Дата: 22.05.2019 г

1 ден - СОФИЯ-ПРЕВЕЗА

Отпътуване в 7.00 ч от пл. Ал. Невски в София за Гърция. Преминаване  на ГКПП "Кулата" и продължаване в посока  Игуменица. Настаняване в хотел в района на Превеза в административната област Епир. Вечеря. Нощувка.

2 ден - КРУИЗ  ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ-ЛЕФКАДА-ИТАКА-КЕФАЛОНИЯ

Закускал Свободно време или по жерание еднодневен круиз до трите острова: Лефкада-Итака-Кефалония. Отпътуване с автобус до остров Лефкада - четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи си в кристално чиста морска вода, вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името - Белият остров.Въпреки, че красотите на Лефкада са го превърнали в един от най-посещаваните от туристи острови,  той все още впечатлява със своята девствена природа, старинни църкви, вятърни и водни мелници. Географски погледнато Лефкада в същност не е остров, но през V век пр. Хр.обитателите му прокопават канал, който да ги отдели от останалата част на Гърция. На път за известния и живописен курорт Неидри се минава през едноименната столица на острова по главната улица с многоблойни магазинчета и кафенета. Пристигане в Нидри. Оттам с корабче се продължава за най-западната част на остров Лефкада. Тя се характеризира с високи отсечени скали, тук се намират едни от най-хубавите плажове в Гърция. Предвидено е време за плож /при добри метеорологични условия/ на Порто Кацики или Егремни, незабравима е гледката към нос Бялата скала, от който произлиза и името на о-в Лефкада - "Белият остров". Продължаване за остров Кефарлония - най-големият от групата Йонийски  о-ви. Най-вероятно е наречен така от името на красивия бог Цефал, един от синовете на бог Хермес и нимфата Херсал Това е остров с красиви пейзажи и чисто бели пясъчни плажове, станал още по-известен с филма "Мандолината на капитан Корели". Акостиране на пристанището Фискардо и свободно време за разходка и за обяд на местни деликатеси в таверните по брега. Отпътуване за остров Итака. Легендата разказва, че Итака е получил името   си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най-вече е известен като родното място  на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море , успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. Спирка до един от най- красивите плажове на острова с името "Златни пясъци" и възможност  при хубаво време за гмуркане и плуване. След това круизът продължава към малките сателитни островчета  Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза и за да бъде разказана историята за втората по големина пещера в Гърция Папаниколис, използвана като скривалище на подводница по време на ВСВ и продължаване за следващи запечатващи гледки и снимки към остров Скорпиос, необитаем остров, превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпрпугата си Жаклин Кенеди. Но тук има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната примадона. Връщане в Нидри на остров Лефкада и продължаване с автобуса за хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - КРУИЗ ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ АНТИПАКСОС и ПАКСОС

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до двата малки острова Антипаксос и Паксос. Отпътуване с туристическо корабче от Парга и минаване след около 1.30 мин. покрай остров Антипаксос. Легендата твърди, че Посейдон е отделил с един удар с тризъбеца си Паксос и Антипаксос от южната част на остров Корфу и ги подарил на любимата си съпруга Амфитрита. По време на круиза се предвиждат спирки за гмуркане и плуване в залив, спиращ дъха с  естествената си красота и тюркоазено сини води на Йонийско  море. Ако времето позволява се прави и спирка за плуване при сините пещери Камара и Ортолито. По време на цялото пътуване очите ви се докосват до невероятни скални образования и кристално чисти води. Акостиране на остров Паксос и разходка из главния му град Гайос, който впечатлява с живописната си старинна архитектура, а накрая на града се намира малък плаж за тези, които желаят да изкаратк свободното си врими така. Връщане в хотела с приятни спомени от прекрасните пейзажи на тези Йонийски острови. Вечеря. Нощувка.

4 ден - ПАРГА - река АХЕРОН

Закуска. Отпътуване за Парга. Разходка из този крайбрежен гръцки град - перлата на градовете на континенталта Гърция и живописния Епир.  Това е идеално място за почивка зарадипрекрасните плажове, заливи и малки островчета. Парга е известна с традиционните си тесни  улички, както и с живописните и амфитеатрално разположени къщи във венециански стил. Тук на висок скалист  хълм, на най-високата част на града се намира Венецианска крепост в типично средновековен стил и с прекрасна гледка към града и залива. Продължаване за едно от митологичните места от древен Епир. Спирка на изворите на река  Ахерон, която заема важно място в гръцката митология, защото тя е една от петте реки, които тесат през Подземното царство на Хадес. По водите на реката, митичният лодкар Харон пренасял душите на мъртвите към подземното царство. Традиция е посетитерите да си потопят краката и да си налеят вода за безсмъртие. Следваща спирка в Некромандио ("Оракулът на смъртта"),  мястото, където се е осъществявала връзка с мъртвите, за да се получи информация от тях и за да предсказват бъдещи събития. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден - ЙОАНИНА - СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за селището Йоанна. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис и продължаване за  България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

- транспорт с автобус, 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Margarona Royal 3*** в райна на Превеза, туристическа програма - посещение на Йоанина, екскурзия до Парга и изворите  на река Ахерон, медицинска застраховка на ЗД "Евроинс" с покритие 5000 евро, водач от агенцията.

Цената не включва:

- входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата: Некромандио - 8.00 евро, екскурзията с корабче до островите Антипаксос и Паксос - 29  евро, за деца до 12 г - 15 евро, целодневен круиз Лефкада - Кефалония - Итака - Меганиси - Скорпиос -  34 евро без обяд, за деца до 12 г  - 17 евро без обяд, 38 евро с обяд, за деца до 12 г - 19 евро с обяд (цената вкл. трансфер до Пяарга/Нидри, минимален брой туристи за круизните пътувания -20).

Други:

Доплащане за        единична  стая  -  115 лв

                           курортна такса - 1.50 евро на стая на ден (заплаща се директно на рецепцията на      хотела).

Намаление за :    дете от 02-12г - с 2-ма възрастни в стая - 120 лв

                           3-ти възрастен на допълнително легло - 95 лв

                           за пътуване със собствен транспорт - 80 лв

Минимален брой - 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой:  7 дни преди началната дата.

Начин на плащане:  депозит - 30 % от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване  в брой или по банков път.

Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътувануето, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от ралота и др. Стойността на застрпаховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възраста на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

ВАЖНО! При  15 туристи от Пловдив, фирмата организира транспорт до София и обратно срещу допълнително заплащане.

 

 
НА ФАНАРИ С 1 ИЛИ 2 НОЩУВКИ | Print |  E-mail
ФАНАРИ - ПОРТО ЛАГОС    2019г.


ДАТИ: 06.07.-07.07.19;  03.08.-04.08.19; 24-25.08.; - 1 НОЩУВКА + ЗАКУСКА

ДАТИ: 26.07.-28.07.19;  - 2 НОЩУВКИ + 2 ЗАКУСКИ


1 ДЕН: Отпътуване в 05:30ч.от спирката на ОББ срещу хотел"Тримонциум" по маршрут: Пловдив- Маказа - Порто Лагос. Селцето е известно с живописния си залив и красиви морски плажове. В лагуната е разположен манастира"Св. Никола". Дълъг пешеходен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон и според лeгeндата е основан от император Аркадий. Свободно време. Отпътуване за Фанари.  Настаняване в хотел***. Свободно време за плаж. Нощувка.

2 ден - Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. . Отпътуване за Пловдив в 17:00ч. Пристигане вечерта.

ЦЕНА: 125лв. с 1 нощувка+закуска при 14 плащащи

ЦЕНА:182лв. с 2 нощувки +закуски при 14 плащащи

Цената включва:

- транспорт с лицензиран туристически микробус;

-1 нощувка + закуска в хотел***/ 2 нощувки + закуски в хотел***;

- екскурзоводско обслужване по маршрута;

- медицинска застраховка;

Цената не включва:

- входни такси на посещаваните туристически обекти;

- разходи от личен характер.

- 1.50 евро градска такса  на стая на вечер;

Записването става с валидна лична карта и внасяне на 30% от цялата сума в брой или по банков път, останалата част от сумата 10 дни в брой или по банков път преди дадата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

При недостигнат минимум срок за уведомление 7 дни преди датата на отпътуване.

  
БЕЛГРАД-СЪРЦЕТО НА БАЛКАНИТЕ | Print |  E-mail

                                                               

БЕЛГРАД – СЪРЦЕТО НА БАЛКАНИТЕ


 

Дата: 02.03.-04.03.19; 05.04.-07.04.19; 04.05.-06.04.19;  07.06.-09.06.19; 06.09.-09.09.19; 21.09.-23.09.19;

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ/ ПЛОВДИВ-СОФИЯ-БЕЛГРАД

Отпътуване от Пловдив в 5.30 ч от паркинга на хотел "Тримонциум"; 07:30 от София от паркинга на стадион"Васил Левски" по маршрут: София-Белград. Пристигане в Белград около ранния следобяд. Панорамна обиколка с екскурзовод: площад "Теразие" (Везни); Националното събрание (СКУПЩИНА); улица "Крал Милан"; площад "Славия"; катедралният храм "Св. Сава"; улица "Крал Милутин"; булевард "Крал Александър"; църквата "Св. Марко"; площад "Никола Пашич"; площада на Републиката и крепостта "Калемегдан". По желание разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав. По желание и предварителна заявка - организирана вечеря с музика в характерно местно заведение. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

2 ден - СЪРБИЯ /БЕЛГРАД-НОВИ САД

Закуска. Свободно време. Следобед по желание: екскурзия до Нови Сад - вторият по големина град на Сърбия и център на областта Войводина. Пешеходна разходка: Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците "Дунавска" и "З май Жовина", Православната църква, Католическата цълква, Синагогата. Връщане в Белград. По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционен сръбски ресторант. Нощувка.

3 ден - СЪРБИЯ-БЪЛГАРИЯ / БЕЛГРАД-НИШ-СОФИЯ-ПЛОВДИВ

Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет. Тръгване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

195 лв при група минимум 35 туристи

Цената включва:

◊ транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видосистема, мини бар);

◊ 2 нощувки със закуски в хотел *** в Белград;

◊ Панорамна обиколка на Белград с екскурзовод;

◊ Посещение на Ниш;

◊ Застраховка с покритие 2000 евро;

◊ екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва:

♦ Екскурзия до Нови Сад - 15евро;

♦ разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав-10евро;

♦ вечеря в характерно местно заведение с жива музика-20евро;

♦ вечеря в традиционен сръбски ресторант;

♦ входни такси и билети за музеи, обекти и мелоприятия, посещавани по желание и градски транспорт;

♦ сити такса-заплаща се отделно от всеки турист при доплащане на пакетната цена 1.30 евро на човек на вечер;

Доплащане:

- разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав (минимум 20  записани туристи) - 10 евро;

- вечеря в традиционен сръбски ресторант( при минимум 20 туристи) - 20 евро;

- екскурзияп до Нови Сад (при минимум 20 туристи) - 15 евро;

- единична стая -

ВАЖНО! За да се реализират допълнителните мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им  е свързано с предварителни резервации.

Валутни курсове: 1 евро = 115 RSD динари

Часово време:

България - 12 ч

Сърбия - 11 ч

 

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2